Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgie onderzoekt hulp Westerschelde

Toegevoegd: 20-03-2009, 09.05 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - De Nederlandse en de Vlaamse hulpdiensten gaan kijken naar betere samenwerkingmogelijkheden op het gebied van veiligheid. Dat hebben de Belgische en Nederlandse ministers van Binnenlandse zaken donderdag afgesproken.


Volgens het ministerie zal België onder meer gaan bekijken hoe Belgische hulpdiensten ingezet kunnen worden bij een ramp op de Westerschelde. Ongeveer tachtig procent van de scheepvaart op de Westerschelde gaat immers naar Antwerpen.

De ministers hebben ook afspraken gemaakt over samenwerkingsmogelijkheden tussen de Belgische en Nederlandse politie op het terrein van crisisbeheersing.


Zowel de Belgische als de Nederlandse politie hebben analyses klaar over de criminaliteit in hun landen. Afgesproken is dat de politieautoriteiten halverwege dit jaar een gezamenlijke, grensoverschrijdende analyse maken. Op basis daarvan kunnen gezamenlijke prioriteiten worden vastgesteld en kan waar nodig gezamenlijke inzet van de recherche en geüniformeerde politie plaatsvinden. Hiermee wordt grensoverschrijdende criminaliteit beter bestreden. Dit onderwerp komt ook aan de orde tijdens een conferentie waar ook wordt gesproken over de nieuwe veiligheidsregio’s in Nederland en hervorming van de brandweer in België.
 
Lees verder op Zeeuwseregio.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren