Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

KNRM Breskens rukt twee maal uit voor melding

Toegevoegd: 01-10-2005, 15.16 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De redders van het KNRM-reddingsstation in Breskens zijn donderdag twee maal uitgevaren met de reddingboot Zeemanshoop.

Rond tien over acht 's ochtends werden de redders voor de eerste maal opgepiept. Een klein bootje was vast komen te zitten op de stenen bij de Oost Havendam in Breskens. De verkeersleider van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) sloeg daarop alarm.

Vanaf het ponton van het KNRM-reddingsstation rukten daarop de Forel en de Zeemanshoop uit. Ter plaatse bleek het om de bijboot van een visserschip te gaan. De boot was door het slechte weer en de golfslag vol water gelopen. Daardoor raakte de motor defect en werd het bootje stuurloos.

De redders hebben de bemanningsleden aan boord genomen. Tevens hebben zij het bootje op sleeptouw genomen. De tweede melding kwam rond kwart voor één 's middags binnen. Door het slechte weer was iets ten westen van Breskens een Duits zeiljacht in problemen gekomen.

De Lady Ho, met daarop twee opvarenden, had wat schroot in de schroef gekregen en kon daardoor niet meer varen. De bemanning van de reddingboot heeft het jachtje naar de haven van Breskens gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren