Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 197 km

KNRM redt kitesurfer uit ijskoud water

Toegevoegd: 16-04-2009, 10.25 uur
KNRM redt kitesurfer uit ijskoud water
Door: Dalí Moerings
NEELTJE JANS - Gisteravond rond zeven uur werd de reddingsboot Koopmansdank van het KNRM-station Noordland opgeroepen met de melding dat er een kitesurfer in de problemen was geraakt.


Na overleg met het kustwachtcentrum in Den Helder bleek de melding te komen van een surfer die zich op het strand van de Banjaard bevond. De surfer zag zijn vriend niet meer terugkeren en toen hij hem niet meer kon zien sloeg hij alarm.

De reddingsboot was binnen vijf minuten aanwezig in het gebied waar de surfer verdwenen was. Eenmaal aangekomen troffen de bemanning zijn surfplank en het zeil aan. Binnen honderd meter van zijn spullen troffen zij de inmiddels onderkoelde surfer aan die in slechte conditie verkeerde vanwege zijn korte wetsuit. Door zijn kleding werd de surfer niet goed genoeg verwarmd in het water. De man had nog geprobeerd het strand te bereiken, maar dat was niet gelukt.

De reddingbootbemanning heeft de surfer voorzichtig uit het water gehaald en ingepakt met speciale dekens. Met spoed voeren zij terug naar het station waar de gealarmeerde ambulance al klaar stond. Toen deze hulpverlening bijna afgehandeld was, kwam de volgende melding echter alweer binnen.

In het slechte weer was ter hoogte van de boei Westgat/Geul van de Banjaard een sportvisboot in problemen geraakt. Vanwege motorische problemen startte de boot niet meer. De reddingsboot Koopmansdank heeft de vijf meter lange vissersboot met drie vissersmannen aan boord afgeleverd bij de trailerhelling van de Roompotsluis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gj Katsman (16-4-2009 om 13:11)
Heb ze uit zien varen voor de redding. Het was beestachtig slecht weer (wind/bliksem). Het blijft een prachtig beeld om die mannen uit te zien varen. Proficiat met alweer twee reddingen met goede afloop. Jammer dat er niet een fatsoenlijke foto te maken was met die zwarte wolken op de achtergrond.
Ad butter (16-4-2009 om 13:10)
Sorry wie betaald die kosten? is het niet zijn schuld? moet gemeenschap weer opdraaien héy... trouwens ijskoud water valt best mee ik zwem elke ochtend in zee vanaf mijn kinderjaren en koud is relatief-begrip als je goed conditie hebt... ik zeg niet eigen schuld dikke bult maar denk eens na !!!
Sobat (16-4-2009 om 12:59)
Zou het eens geen tijd worden dat er flinke boetes uitgedeeld gaan worden voor onverantwoord zeemanschap en of/handelen en een volledige onkostenrekening voor het gebruik van de hulpdiensten .Misschien dat men dan inziet dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is dat de hulpdiensten uitrukken.!
Cookie-instellingen beheren