Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Muzikanten zijn instrument kwijt na overtreding

Toegevoegd: 07-05-2009, 15.31 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

MIDDELBURG - Drie straatmuzikanten zijn donderdagmorgen aan de Lange Delft in Middelburg bekeurd omdat ze geen vergunning hadden.


De drie uit Antwerpen afkomstige muzikanten stonden muziek te maken aan de Lange Delft toen ze gesignaleerd werden door de politie. Het ging om een 30-jarige vrouw en twee mannen van 30 en 35 jaar oud. Na controle bleek dat de Belgen geen vergunning hadden om openbaar muziek te maken.

Normaliter wordt voor een dergelijke overtreding een boete opgelegd van 90 euro. De mannen en de vrouw konden dit echter niet betalen, waarna hun instrumenten in beslag genomen zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mjv (7-5-2009 om 18:46)
Ik vind het terecht dat politie mensen er op aanspreekt dat ze zonder vergunning geen muziek mogen maken.Maar hun instrumenten in beslag nemen??vind het triest wat een reclame weer voor onze GOEIE dienders.een waarschuwing had ook wel voldaan.maar ja de politie is je beste vriend zeggen ze wel eens
Tom (7-5-2009 om 18:28)
Goed gedaan hoor, politie! Andere muziekanten hebben ook betaald voor een vergunning, dus hadden zij dat ook maar moeten doen. Anders kan iedereen wel muziek op straat gaan zitten maken.
Voostander (7-5-2009 om 18:23)
Geweldige actie. De voorstanders weten kennelijk niet wat voor overlast deze mensen veroorzaken. Je zal ze maar voor je deur hebben de hele dag. En ze weten het allemaalhoor deze "muzikanten"
Janneke (7-5-2009 om 18:21)
Gewoon wegsturen was volgens mij voldoende geweest! Erg kinderachtig om instrumenten af te pakken! Politie kan beter achter de echte criminelen aan gaan!
Luca (7-5-2009 om 18:03)
In mijn optiek zijn muzikanten , levende standbeelden ed. wel bepaalde kenmerken die een stad een prettiger beeld geven. Als ik bijvoorbeeld in Barcelona ben , vind ik het prettig om door de stad te lopen ( zie ramblas ), je beleeft nog eens wat. Op deze manier verpest je de beleving in een stad!!
Joost (7-5-2009 om 18:02)
Inderdaad triesteaktie, maar terecht. Vraag me af of hier niet wat meer souplesse kon worden getoond? Pak dan toch ook eens die bedelaars bij supermarkten aan!
Cookie-instellingen beheren