Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Man met panne valt agenten aan in Grijpskerke

Toegevoegd: 16-05-2009, 11.19 uur
Door: Roland de Jong
GRIJPSKERKE - Politieagenten die gisteravond een automobilist met panne wilden helpen zijn vervolgens door diezelfde bestuurder aangevallen.


De agenten reden rond 22.30 uur over de Middelburgseweg in Grijpskerke toen ze langs de kant van de weg een personenauto zagen staan. Bij het passeren zagen de agenten dat er rook van onder de motorkap kwam. De agenten besloten de automobilist te gaan helpen en draaiden hun politieauto.

Toen zij bij de auto kwamen stapte de bestuurder uit en vertelde dat hij vermoedelijk een stoeprand had meegenomen bij een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoetkomende auto.
 
 
Toen de 57-jarige man uit de gemeente Middelburg dit allemaal aan het vertellen was roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. De agenten confronteerden de man hiermee en lieten hem een blaastest doen. Tot twee keer toe 'saboteerde' de verdachte de blaastest door niet goed in het mondstuk te blazen. Hierdoor kon geen blaastest worden gedaan. Toen agenten de man wilden meenemen naar het politiebureau weigerde de man.

Hij ging zich agressief gedragen en maakte een slaande beweging naar één van hen. Hierop wilden de agenten de man aanhouden, maar de man verzette zich hevig en er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte één van de agenten zelfs probeerde te bijten. De worsteling eindigde op de grond. De man werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is nog niet in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gianna (16-5-2009 om 23:23)
Kort hou toch eens op met die flauwekul, er is nog nooit iemand bekeurd voor i km te hard rijden.
John (16-5-2009 om 19:53)
Agresiviteit neemt inderdaad steeds meer toe. De politie doet inderdaad genoeg. Maar mag in veel gevallen, door allerlei wetten niks doen. Alcohol samen met harddrugs maakt juist een mens agressief. Dit is een oorzaak dat het ook toeneemt. Dus veel strengere wetten op harddrugs en alcohol.
TM (16-5-2009 om 15:44)
De wetten en regels worden in Den Haag gemaakt en niet door de politie. Dus politie doe wat je kan en ik hoop dat wetten aangepast zullen worden, zodat er zwaarder gestraft kan worden. Of echt helpt weet ik niet, maar de agressievelingen zijn in ieder geval wat langer van straat. Beterschap!
Souburger (16-5-2009 om 15:43)
Ja agressie komt steeds vaker voor heelaas,geen drank meer verkopen,nergens meer .
Jeroen (16-5-2009 om 15:15)
@Kort. Het is geen taak van de Politie om wat meer tegen drank in het verkeer te doen, het is gewoon ieders verantwoordelijkheid om NIET met drank aan het verkeer deel te nemen. Als iedereen met een nuchter verstand dat zou beseffen, dan zou de Politie meer tijd over hebben voor andere zaken.
Rinus (16-5-2009 om 13:53)
@Kort nogf even en het is de schuld van de agenten die te weinig op alcoh controleren, dat deze man met drank op reed. Lijkt me een beter iedee dat mensen zelf eens nadenken voor ze achter het stuur kruipen. .
Cookie-instellingen beheren