Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgen moeten rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 01-06-2009, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft gisteravond de rijbewijzen van twee Belgen ingevorderd.


Rond 17.45 uur moest een 50-jarige man uit Sint Pieters Leeuw een blaastest doen op de Rondweg in Sluis. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Deze invordering vond plaats bij een grote alcoholcontrole in en om Sluis.

In Axel, op de Kinderdijk, is ook een Belg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Omstreeks 20.50 uur zondagavond moest hij een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Deze man was 66 jaar en afkomstig uit het Oost Vlaamse Berlare.
 
 

Bij de controle in Sluis werd ook een 46-jarige Belg uit Oostkamp beboet. Hij had te veel gedronken en kreeg daarom een transactievoorstel van 450 euro. In totaal werden er tussen 17.00 en 21.00 uur 200 blaastesten afgenomen.

De politie deelde ook andere boetes uit: 17 personen droegen hun autogordels niet, 3 motorrijders zijn bekeurd omdat zij geen helm droegen en ook werden 3 personen bekeurd omdat zij hun rijbewijs niet konden tonen.

Een Belg reed met een voorlopig rijbewijs en ook werd een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De controle werd door 7 politieagenten gehouden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (2-6-2009 om 07:52)
Deze controles, met dergelijke resultaten, kunnen ze hier alle weekenden wel houden. Al 1 geluk dat het aantal nog zuiderlijke buren zo drastisch is geminderd, want die hielden ook het verkeer nog eens op. Of ze reden als gekken.
Jan (1-6-2009 om 19:33)
Niet dat alle hollanders niet dronken achter het stuur durven te zitten, maar onze zuiderburen veroorzaken hier en daar nogal eens een ongelukje in Zeeland.... ( ook zonder alcohol op ) misschien goed om ze beter in de gaten te houden ??
Achiel (1-6-2009 om 17:28)
Goede zaak eindelijk eens wat meer alcohol controles.