Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sloop uitgebrand pand begint morgen

Toegevoegd: 16-06-2009, 23.04 uur
Sloop uitgebrand pand begint morgen
Door: Jan-Willem Kempeneers

SINT-MAARTENSDIJK - Morgenochtend zal gestart worden met de sloop van het bedrijfsverzamelgebouw in Sint-Maartensdijk dat zaterdag door een enorme brand werd verwoest. De brandweer heeft groen licht gekregen van de verzekeraars. De sloop zal naar verwachting enkele dagen duren.


Het slopen van het pand zal naar verwachting enkele dagen in beslag gaan nemen. Het is de bedoeling dat slopers het gebouw als het ware gaan ‘afpellen’. Dit houdt in dat gericht gesloopt gaat worden door een aantal specialistische bedrijven die de sloop op zich nemen. Ook zullen de slopers in samenwerking met de brandweer de pinda’s uit het gebouw halen en afvoeren. Tot op heden stond de brandweer paraat om oplaaiende brandjes in de kiem te smoren.

De brandweer wijst erop dat de sloop gevolgen zal hebben voor de omgeving. Vanaf het begin zal er rookontwikkeling zijn die mogelijk voor overlast zal zorgen. Er wordt dan ook geadviseerd om langdurige blootstelling aan de rook te vermijden en ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer zal regelmatig metingen blijven verrichten in de omgeving om de samenstelling van de rook te controleren.

Vanwege veiligheidsredenen heeft burgemeester Nuis van Tholen een noodverordening vastgesteld voor het gebied. Het gaat om het terrein dat begrensd wordt door de Nijverheidsweg, Schakelweg, Geulweg en Pluimpotweg. Iedereen die geen werkzaamheden in het gebied hoef te verrichten of in het gebied woont mag daar niet aanwezig zijn. De verordening is vandaag om 19:30 uur bekendgemaakt en in werking getreden. Het terrein waar gesloopt wordt zal bewaakt worden door beveiligingspersoneel. Ook zullen verkeersregelaars aanwezig zijn die ongewenst verkeer van het terrein weren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren