Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 22 km

Grote rampenoefening Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 17-06-2009, 00.42 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ELLEWOUTSDIJK - Tientallen hulpverleners hebben dinsdagavond meegedaan aan een grote rampenoefening in de Westerscheldetunnel.


De oefening ging rond 22.25 uur van start. De hulpverleners kregen een scenario voor de kiezen waarbij een politie-achtervolging uitmondde in een kettingbotsing met meerdere beknelde slachtoffers. De brandweer moest deze bevrijden, zorgen voor een veilige situatie en stand-by blijven voor eventuele branden.

De politie speelde ook mee en moest de verdachten, die in het bezit waren van een vuurwapen, uit hun auto halen, fouilleren en aanhouden. Verder was er sprake van de aanwezigheid van kernafval. Ook hierop moest worden ingezet.

De hulpverlening bij de oefening kwam aanvankelijk traag op gang. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wil dit echter niet zeggen dat in een echte situatie ook zulke problemen te verwachten zijn. “Doorgaans blijkt dat bij echte calamiteiten de hulpverlening sneller op gang komt, mede door de adrenaline van het moment”, aldus Don.

Naar aanleiding van de oefening zal worden gekeken waar eventuele verbeterpunten zitten. Ook worden de uitkomsten van de evaluaties gebruikt bij het vernieuwen van het rampenbestrijdingsplan voor de Westerscheldetunnel.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren