Weerbericht:
In het westen en noorden enkele pittige buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gewonde bij aanvaring Veerse Meer

Toegevoegd: 10-08-2009, 15.48 uur
Door: Roland de Jong
VEERE - Op het Veerse Meer bij Veere is vrijdagmiddag een opvarende van een zeiljacht gewond geraakt bij een aanvaring met een speedboot.


Het ongeluk vond plaats in het snelle motorbotengebied ter hoogte van de Oostwatering op het Veerse Meer. Een Duits jacht werd aangevaren door een speedboot, welke werd bestuurd door een Nederlands gezin. Door de botsing raakte een opvarende van het zeiljacht lichtgewond.

De Veerse reddingboot John Stegers trof de geschrokken watersporters midden op het Veerse Meer aan. In overleg werd besloten de gewonde vrouw ter verzorging mee te nemen naar het boothuis van de KNRM.
 
De speedboot en het zeiljacht voeren op eigen gelegenheid ook richting jachthaven Oostwatering. Middels de marifoon heeft de KNRM de waterpolitie in kennis gesteld. Zij heeft later een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing. In het KNRM-boothuis konden alle opvarenden op adem komen en herstellen van de schrik.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Poema (10-8-2009 om 22:17)
Er wordt zeer regelmatig te hard en gevaarlijk (slingerend)gevaren in dat gebied. Maar ook vaak daarbuiten. Waterpolitie zou veel vaker moeten controleren op snelheid en bezit vaarbewijs. Een zeilboot moet wel door deze zone varen omdat hij anders te veel hoogte verliesd. Hou rekening met elkaar !!
Watersporter (10-8-2009 om 18:46)
Niet zo slim om met een zeiljacht in het snelvaargebied te varen. Veerse meer is verder groot genoeg voor overige boten dacht ik..... Ja, ik weet wel het mag toch... maar je gaat als normaal bestuurder toch ook geen 70 op de snelweg rijden als je 120 kunt???!
Nico (10-8-2009 om 17:13)
Leuk hoor, vakantie op het water. Tenzij je door een idioot met een speedboor wordt getorpedeerd.