Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand serre Gevangentoren Vlissingen

Toegevoegd: 19-08-2009, 05.40 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij het restaurant Gevangentoren aan de Boulevard in Vlissingen is vannacht grote schade ontstaan door een grote brand.
 
Even na vier uur werd ontdekt dat er brand woedde in het markante gebouw. De brandweer rukte al vrij snel met groot materieel uit. Volgens brandweerofficier Erwin Broerse van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg gebeurde dat omdat niet helemaal duidelijk was of er iemand in het pand aanwezig was.
 
Toen de brandweer ter plekke kwam had de brand zich al flink ontwikkeld en was deze uitslaand. Omdat ook een deel van de isolatie van de overkapping was gaan branden ging de brand gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer zette diverse voertuigen, waaronder een nog niet zo lang geleden watertankwagen, in om het vuur te blussen.
 
De brandweer heeft nog geen zicht op het schadebedrag, maar de in 2006 opgeleverde serre van het gebouw liep grote schade op en is grotendeels verwoest. De politie zal vermoedelijk een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Isabel (20-8-2009 om 20:48)
Wij wensen jurben en medewerkers heel veel sterkte toe, wat is dit zuur zeg, zo midden in t seizoen. En dan die reactie's van t voetgangerspadje terug. Wat ben je dan erg zeg, ga dan ergens anders wonen, gun iemand zijn brood te verdienen. Tis echt een prachtige plek, zeker de serre...
Ikk (20-8-2009 om 18:35)
Dit vind ik echt super zonde zo een mooi gezelig en goed restaurant met zo een aardige en gastvrije baas al je werk wat je dan hebt opgebouwd brand in een keer af ik hoop dat hij het weer op bouwt met die mooie serre
Fam a de maillie (20-8-2009 om 17:43)
Heel erg wat er is gebeurt. Hoop dat ze snel weer open gaan. Ik wilde me feest daar houden in feb 2010
Bellamypark (20-8-2009 om 11:59)
Ik werd ook wakker van de brand lucht in m'n slaapkamer en ik woon op het bellamypark, een hoop rookontwikkeling dus! Ben er maar even uitgegaan want er kwamen wel erg veel brandweerauto's voorbij.
John (20-8-2009 om 10:56)
Heel spijtig, maar gelukkig geen personlijk letsel, hopelijk regelt de verzekering de rest. Dit pand is nu eenmaal gekocht om te exploiteren, dan moet je niet gaan mekkeren over persoonlijk gewin en geen serre meer want dan had je die toren zelf moeten kopen. Sterke voor Jurben en de medewerkers
Rem (19-8-2009 om 23:15)
Jammer. Erg jammer. Heb er 's middags nog gezeten. Een van de weinige plaatsen in Vlissingen waar je fatsoenlijk kan eten. Ik hoop dat ze snel weer aan de slag kunnen. Jammer voor de eigenaar zo midden in de tijd dat je de centen moet maken.
Cookie-instellingen beheren