Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man verdronken in kanaal Terneuzen

Toegevoegd: 19-08-2009, 13.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Jan-Willem Kempeneers

TERNEUZEN - De man die woensdagmorgen te water raakte in het kanaal Gent-Terneuzen is overleden. De hulpdiensten waren sinds een aantal uur op zoek naar de 77-jarige man uit de gemeente Terneuzen en troffen hem omstreeks half twee aan.


Even voor het middaguur kwam de eerste melding binnen op de meldkamer. De man zou ter hoogte van de brug bij Sluiskil met zijn hond aan het wandelen geweest zijn toen het dier te water sprong. De man is de hond vervolgens achterna gegaan waarna hij niet meer is gezien. Volgens de politie is de hond door omstanders uit het water geholpen.

Even na half twee troffen duikers van de brandweer de man aan in het kanaal. Met behulp van een brancard en een hoogwerker is het lichaam op de wal getakeld. Enige tijd later bevestigde de politie dat de man het noodlottige ongeval niet had overleefd.

Ongeveer tien brandweervoertuigen en een aantal ambulances kwamen ter plaatse op de plek van het ongeval. Een gealarmeerde Belgische traumahelikopter keerde al snel weer huiswaarts. Ook duikteams van de brandweer uit Middelburg, Goes en het Belgische Gent kwamen ter plaatse bij het kanaal langs de N252 om te zoeken naar de vermiste man.

De duikploeg van Tholen stond stand-by op de kazerne in Goes om de gebiedsdekking te waarborgen. In verband met de grote zoekactie werd het scheepvaartverkeer in het kanaal tijdelijk stilgelegd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timo (22-8-2009 om 01:43)
@ reactie dit denk ik ook.. aangezien er ook staat dat de man in eerste instatie niet bovenkwam. verder wil ik familie en nabestaanden en natuurlijk de hond die nu zijn baasje kwijt is veel sterkte toewensen.
Reactie (20-8-2009 om 12:00)
@chuckles: Ik denk dat er zoveel ingezet is omdat dat de kans vergrootte om de man sneller te vinden en dus grotere kans op overleven.
Chuckles (20-8-2009 om 08:02)
Dat is inderdaad heel erg vervelend nieuws voor de betrokkenen, heel veel sterkte toegewenst. Maar 'Ongeveer tien brandweervoertuigen en een aantal ambulances kwamen ter plaatse op de plek van het ongeval. " is dat niet wat overdreven
Terneuzen (20-8-2009 om 00:04)
Dit is een echte dierenvriend,zag dat zijn hond het moeilijk had wilde het beestje weer aan de kant helpen en heeft dat zelf met de dood moeten bekopen. Dit is echt heel erg triest. Ik wil de naaste fam , vrienden en kennisen heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit groot verlies.
Ed (19-8-2009 om 20:51)
Ten eerste zeer triest dat man is omgekomen om zijn hond te redden. Een ding viel me wel op; Er staat daar een heel reddingsapparaat (tig brandweer auto`s, hulpverleningswagens, ziekenauto`s, politie, helikopter, boten, etc.) die een man moet redden. Lopen elkaar in de weg en creeeren chaos.
Sluiskilse (19-8-2009 om 20:35)
Wat is dit erg zeg mijn hond zwemt daar ook wel eens. Heel veel sterkt voor de nabestaande.
Cookie-instellingen beheren