Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Weggebruikers onder invloed van alcohol

Toegevoegd: 11-10-2009, 23.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde diverse personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 01.45 uur een 44-jarige automobilist uit Middelburg op de Oude Zandweg in Lewedorp gecontroleerd.

De man was kort daarvoor met zijn auto tegen enkele aan de Oude Zandweg geparkeerd staande auto's aan gereden. Uit ademanalyse bleek dat hij 4,8 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

 
 
In dezelfde nacht werd rond 05.10 uur een 17-jarige bromfietser uit Vlissingen op de Spuikomweg in Vlissingen aan de kant gezet. Uit ademanalyse bleek dat de beginnend bestuurder ruim 1,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg de jongen een rijverbod van 5 uur.

Zondagmiddag rond 17.50 uur is een 35-jarige Poolse automobilist op de Philipsweg in Oostburg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,9 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zonder pardon (12-10-2009 om 23:06)
@Frans ... 1,7 voor een beginnende bromfietser is als er niks aan wordt gedaan later voor hem misschien ook 4,8 promille. Dus evengoed aanpakken. Teveel is teveel. Zonder pardon. En de straf zal wel pro rata zijn. Ik snap alleen nog steeds niet het ingevorderde rijbewijs en het rijverbod van 5 uur.
B. (12-10-2009 om 22:02)
Misschien dat het stuk nog eens gelezen moet worden door Frans, commentaar geven prima, maar ik lees nergens een promilage dus uw berekeningen kloppen niet helemaal. Magda, ik snap niet wat u bedoelt? Was er meer aan de hand? Dit wordt inderdaad niet vermeld, koptekst is alcoholmisbruik...
Magda hamelink (12-10-2009 om 19:48)
Er staat niet bij dat deze man nog wou vluchten en dat hij me vader wou aanrijden. en dat hij op de vlucht was voor een busje achter hem omdat hij dacht dat het een politie busje was .
Frans (12-10-2009 om 10:19)
Uit dit bericht blijkt maar weer dat het beleid van geen kanten klopt. 4.8 promille? Daar moet je heeeel veel voor zuipen om op dat niveau te komen, en dat krijgt gewoon proces verbaal! Niet eens even een nachtje de cel in? En een 17 jarige bromfiets wordt genaaid vanwege een half glas teveel. Bah.
Cookie-instellingen beheren