Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote rookontwikkeling door brand Rilland

Toegevoegd: 29-12-2009, 13.22 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
RILLAND - Een grote brand op bedrijventerrein De Poort in Rilland heeft dinsdagmiddag voor behoorlijke rookontwikkeling gezorgd.


De brand bij een afvalopslag aan de De Poort brak even na het middaguur uit. Direct werden drie bluswagens opgeroepen om de brand te bestrijden. Toen bleek dat er onder meer elektrische apparatuur in brand stond, werd ook met spoed een schuimblusvoertuig ter plekke gestuurd.

Een ambulance werd opgeroepen om stand-by te staan, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Eerste metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er geen bijzonder schadelijke stoffen vrijkomen. Er volgen nog meer metingen om nog beter zicht te krijgen op de stoffen die door de brand zijn vrijgekomen. Vooralsnog lijkt de brand alleen veel rook- en stankoverlast met zich mee te brengen. Op de naast het bedrijventerrein gelegen A58 is ook rookoverlast ontstaan. Daar was enige tijd sprake van verminderd zicht.

De oorzaak van de brand is volgens brandweerofficier Marco van Eijkeren nog niet bekend. Rond 14.30 uur, zo'n tweeënhalf uur na het uitbreken van de brand, kon de brandweer het sein brand meester geven. De verwachting is dat er nog zeker een uur nodig is om brandend materiaal uit elkaar te trekken en af te blussen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een shovel.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cootjuhh (30-12-2009 om 19:16)
Je rook het op 9 km afstand!! Das nie best :P
Fam. Sinke (29-12-2009 om 22:57)
We zijn dan ook gelijk omgekeert op huis aan Maar bij Krabbendijke roken we het nog Later in de middag is de stank pas uit ons neus gegaan
Fam. Sinke (29-12-2009 om 22:57)
In eerste instantie dachten we aan dichte mist. Toen we een sec later last kregen van erge stank prikkende en droge ogen en daar nog bij last van ons hoofd lijkt ons dat hier zeker schadelijke stoffen aanwezig waren
Harold (29-12-2009 om 21:32)
Als men metingen verricht op de plaats van het incident(waar ze ook met ademlucht op lopen), dan komen er wel schadelijke stoffen vrij. Maar de metingen zijn bedoeld om te kijken of er voor omgeving ook gevaar is zodat er mogelijk geevacueerd moet worden! Dat was in dit geval dus niet aan de orde.
Max (29-12-2009 om 21:24)
Sprinklerinstalleties kunnen zeker wel buiten worden toegepast ( het is mijn vakgebied) wil je het helemaal goed doen, maak je hem zo dat de brandweer schuim kan bijmengen een spriklerinstallatie treed al in werking in de eerste minuut van de brand nu word er pas geblust na een tiental minuten
Astra (29-12-2009 om 19:01)
Zoals altijd "geen schadelijke stoffen vrijgekomen". Rook is toch altijd van zichzelf al een schadelijke stof??
Cookie-instellingen beheren