Weerbericht:
Bewolkt en vooral vannacht onstuimig met regen en zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Autobrand Middelburg breidt uit

Toegevoegd: 07-01-2010, 08.45 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer is vanochtend lange tijd bezig geweest met het blussen van een autobrand in Middelburg.
 
Nabij de rotonde Mortiereboulevard was een Volkswagen-personenauto door onbekende oorzaak in brand gevlogen. De bestuurder kon ongeschonden uit de auto komen. Binnen de kortste keren kwamen er behoorlijk wat vlammen uit de auto. Toen de gealarmeerde brandweergroep Torenweg arriveerde, stond het hele voertuig al in lichterlaaie.
 
De brandstoftank van de auto liep langzaam leeg en dit zorgde ervoor dat de brand telkens weer opnieuw oplaaide. Op een gegeven moment vloog ook het stroompje benzine dat uit de auto was gelekt in brand. Omdat de watertank van de aanwezige bluswagen toen bijna op was, werd middelbrand gegeven. Hierop kwam een twee blusauto ter plekke.
 
De brand is uiteindelijk volledig afgeblust met schuim. Bergingsbedrijf Kuzee werd ingeschakeld om de auto weg te slepen. Door de autobrand ontstond op en rond de rotonde een kleine verkeersopstopping. Een deel van de Bosschaartsweg was tijdelijk afgesloten.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brandweerman (8-1-2010 om 15:00)
Toch makkelijk z'n waterwagen op Oost-Souburg!
Middelburger (8-1-2010 om 09:11)
John goed dat er heelhuids uit bent gekomen, het is gelukkig alleen maar een auto.
Maarten (7-1-2010 om 21:39)
Wanneer er nog een persoon in deze auto had gezeten dan was het nog maar de vraag geweest of er nog wel wat te redden viel. Bovendien wil dan juist geen tijd verliezen met het afleggen van schuim. In zo'n geval scherm je de brand af met water en haal het slachtoffer z.s.m. uit het voertuig.
Ja-Ja (7-1-2010 om 18:29)
Aan o.a Bram en Jan. Waarom denken jullie dat er het beste in een auto een schuimplusser aanwezig kan zijn? Juist ,schuim dekt het geheel af en verstikt de vuur -haard. Er zijn 4 soorten branden. Leren jullie dat eerst maar, voordat je commentaar levert. Vloeistof loopt op water.
Freddy (7-1-2010 om 17:34)
@ja-ja u hebt er verstant van zegmaar?! zelf bij de brandweer gezeten?!
Steef (7-1-2010 om 13:14)
En opzich zijn er altijd mensen die het beter weten dan de brandweer. ondertussen werkeloos en uitkering treken zeker. goed gedaan mannen
Cookie-instellingen beheren