Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sticker voorkomt verbrandingen

Toegevoegd: 21-01-2010, 09.48 uur
Sticker voorkomt verbrandingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Acht student-ondernemers van de Hogeschool Zeeland hebben een speciale sticker ontwikkeld die mensen er op attent moet maken dat water uit een specifieke kraan nog warm is.


Vanuit hun verschillende economische en logistieke opleidingen hebben Marieke ten Klooster, Matilde de Rijke, Bamela Bil, Evelien Sinke, Michiel Oreel, Joeri Kasper, Kenneth Post en Joeri Valckenier het bedrijfje Stik-Safe S.C. Opgezet.

De acht hebben een sticker bedacht die met name kinderen en ouderen moet waarschuwen voor gebruik van warm kraanwater. De sticker beschikt over een warmtegevoelige laag inkt en verkleurt zodoende wanneer het water in de kraan warm is.
 
Hierdoor kan vooraf worden gezien of het water warm of koud is. Door het gebruik van de stickers kan volgens de studenten lichte, maar ook ernstige brandwonden worden voorkomen.

Het bedrijfje wil de stickers gaan verspreiden via internet maar is ook op zoek naar winkeliers die ze in hun assortiment willen opnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (21-1-2010 om 14:14)
Marco snapt het wel, de kraan koelt nu eenmaal sneller af als het water in de leiding die soms zelfs geisoleerd door de muur loopt. M.a.w. er kan nog steeds heet water komen ondanks dat de sticker al is afgekoeld.
Stik-Safe S.C. (21-1-2010 om 14:06)
John, er is echter een groot verschil tussen onze sticker en de producten waar u het over heeft. Onze sticker waarschuwt vóór de kraan gebruikt wordt, niet als de kraan al in gebruik is zoals de producten die u beschrijft. De sticker blijft gekleurd tot er koud water door de kraankop heeft gelopen!
Japiejo (21-1-2010 om 13:42)
Klasse !!!!! dit is nu eens een uitvinding die nut heeft! Mijn complimenten, dat ze snel winkeliers vinden die deze dingen wilt verkopen.
Marco (21-1-2010 om 13:23)
Nou, is wel een leuk idee hoor maar ik zelf als ik de hete kraan gebruikt heb doe ik daarna de koude nog even aan dan is het ook niet meer heet. Maar zolang blijft de hals van de kraan toch niet heet? Bij mij niet tenminste.
Karel (21-1-2010 om 13:02)
Goed idee! alleen ik zou zo'n ding niet op mn design keuken willen hebben.
Jahooor (21-1-2010 om 13:00)
@zoop > je vind het zeker jammer dat je het zelf niet bedacht hebt! Ik vind het id een goede uitvinding. alleen beetje jammer dat er dan weer van die jaloerse mensen moeten gaan zeuren , daar word ik nou niet goed van!
Cookie-instellingen beheren