Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis in zaak ernstig ongeval

Toegevoegd: 04-03-2010, 10.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
KATS - Voor een ongeluk op 26 maart 2009 op de 1e Deltaweg ter hoogte van Kats, waar drie personen gewond raakte, is tegen de bestuurder van de auto 120 uur taakstraf en rijontzegging van achttien maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk geëist. Hij had toen 1 maand zijn rijbewijs.


De bestuurder haalde een auto in op een wegdeel waar tweebaansweg overgaat in eenbaansweg, reed veel te hard en over een verdrijvingsvlak. De jongen wilde weer naar rechts en verloor de macht over het stuur. De auto vloog links over de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder en twee inzittenden, een 18-jarige en een 19-jarige man, beiden uit de gemeente Schouwen-Duiveland waren door de brandweer uit de auto bevrijd en per ambulance overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis.

De bestuurder van de auto mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.
Twee inzittenden van zijn auto liepen zwaar lichamelijk letsel op. Het eerste slachtoffer liep een hersenschudding, nierschudding en gebroken sleutelbeen op. Het tweede slachtoffer liep longkneuzing, gebroken ribben, botbreuken van verschillende ruggenwervels en een beenbreuk op. Tevens een hersenschudding. Eén persoon die in de auto zat is arbeidsongeschikt voor de rest van zijn leven.

Vonnis is op 18 maart.
 
Zie ook:
- 27/03/2009: Drie gewonden bij ongeval Kats


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Noord Bevelander (5-3-2010 om 17:13)
Tuurlijk moet het rijbewijs ingenomen worden, hij heeft immers een grove fout gemaakt. Maar hebben wij in de betreffende auto gezeten? weten wij wat er precies gebeurd is? niemand weet het alleen de 3 inzittenden van de auto. Wie geeft ons het recht hierover te oordelen?
Kiki01 (4-3-2010 om 22:07)
Onvoorstelbaar dat hij er zo goed vanaf komt bij de rechter. Nooit meer een auto of welk ander voertuig laten besturen deze verkeerscrimineel! Een ander woord bestaat er niet voor iemand die zich schuldig maakt aan dergelijk misdrijf. En Matthijs: reageer voortaan niet meer zo dom!!
Tjonge jonge (4-3-2010 om 21:09)
@Hans, Matthijs en Marjo: Vreemde reacties. En autoschade zou zwaarder wegen dan iemand met blijvend letsel? Misschien dat ook jullie iets verder moeten nadenken over de verantwoordelijkheid van deze persoon. Wat mij betreft mag de uitspraak beduidend zwaarder zijn.
D. (4-3-2010 om 19:20)
@Marjo: De beide inzittenden hebben levenslang gekregen. De bestuurder heeft het ze aangedaan, hoe erg dat voor hem is, doet daar niks aan af. Met jouw logica is een moordenaar genoeg gestraft, omdat het slachtoffer dood is.
Chicka68 (4-3-2010 om 18:28)
Hoe durven sommigen de knul te verdedigen en opmerkingen te maken als: rijden jullie nooit te hard of hij is misschien opgenaaid? De knul heeft tal van regels overtreden en mensen voorgoed arbeidsongeschikt gemaakt door zijn rijgedrag waarvoor alleen hij verantwoordelijk is. . Zwaar straffen!!!
@Matthijs (4-3-2010 om 18:26)
@Matthijs, hoe dom kun je zijn. Materiaal is vervangbaar, dus die auto is zo erg niet. Het ergste is dat deze kneus weer op de weg komt, en misschien nog meer slachtoffers gaat maken. En is die jongen die arbeidsongeschikt geworden is het ook met jouw eens????? Denk eens na man
Cookie-instellingen beheren