Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

EOD maakt brisantgranaat onschadelijk

Toegevoegd: 16-03-2010, 16.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Op het strandje bij Ouwerkerk is vanmiddag een explosief door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing gebracht.


De brisantgranaat van Engelse makelij werd rond 14.30 uur aangetroffen tijdens graafwerkzaamheden in de Poststraat in Zierikzee. De werkzaamheden werden direct stilgelegd en de politie kwam ter plekke om mensen buiten de bouwput te houden.

De explosieven opruimingsdienst constateerde ter plekke dat de granaat tot ontploffing moest worden gebracht. In overleg met de politie werd besloten het explosief naar het strandje bij Ouwerkerk te brengen. Daar is de bom rond 16.25 uur met een luide knal ontploft.

Brisantgranaten werden volgens de EOD in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om Duitse vliegtuigen uit de lucht te halen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren