Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Waterscooter voor strandwacht Vlissingen

Toegevoegd: 26-04-2010, 14.56 uur
De nieuwe waterscooter van de Vlissingse strandwacht. De nieuwe waterscooter van de Vlissingse strandwacht
De nieuwe waterscooter van de Vlissingse strandwacht.
© Foto: Albert Dijkstra
Door: Danielle Gillesse
VLISSINGEN - Dankzij een gift van de Junior Kamer Walcheren beschikt de Vlissingse strandwacht via Reddingsbrigades Nederland sinds kort over een hagelnieuw reddingsvaartuig.

De fel oranje gekleurde waterscooter is voorzien van een speciaal ''drenkelingenplatform'' waarop een reddingszwemmer kan plaatsnemen en drenkelingen zeer snel bereikt en eenvoudig aan boord kunnen worden genomen.

De waterscooter is met name bij buitenlandse reddingsdiensten inmiddels een zeer beproeft reddingsmiddel gebleken. Naast de hoge snelheid die kan worden bereikt is het een groot voordeel dat de waterscooter met een kleine bemanning ( 1 of 2 personen) kan uitvaren.

Komende weken worden een aantal senior strandwachten als operator opgeleid in het verantwoord bedienen van de waterscooter , en worden strandwachten getraind om tijdens reddingsoperaties als reddingszwemmer vanaf de waterscooter op te kunnen treden.

Op 4 augustus aanstaande tijdens het reddingsevenement Rescue Vlissingen wordt het vaartuig officieel overgedragen aan Reddingsbrigades Nederland om vervolgens permanent te worden gestationeerd bij de strandbewaking in Vlissingen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Badgast (26-4-2010 om 23:02)
Mooi ding hoor! Succes deze zomer!
Strandwacht (26-4-2010 om 22:59)
Hij is al in gebruik, 4 officieel wordt hij officieel overgedragen.
Youri (26-4-2010 om 18:56)
Lion (26-4-2010 om 17:33 uur): er staat dat hij officieel word gegeven op 4 augustus maar dat betekent niet dat ze het dan nog niet in gebruik hebben.
Scooter jeugd (26-4-2010 om 17:50)
Mooi hoor! dat we nog niet zoiets hadden.
Lion (26-4-2010 om 17:33)
Goeie zaak. Beetje jammer dat ie pas 4 augustus word gegeven!!! dan is het seizoen al bezig,beter gelijk vlak voor de groote vakanties beginnen
LHP (26-4-2010 om 17:23)
Kijk dat is weer een mooie aanwinst voor de strandwachten van vlissingen. Het is goed dat er met geoefent wordt hoe meer hoe beter oefening baart kunst en die kunst zullen jullie zeker wel nodig hebben heel veel succes er mee het seizoen kan beginnen.