Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 104 km

Zwaargewond na val op schip Nieuwdorp

Toegevoegd: 13-06-2010, 12.58 uur - Update: 13-06-2010, 20.18 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - Op een schip dat lag afgemeerd in Vlissingen-Oost is zondagochtend iemand zwaargewond geraakt.
 
Het slachtoffer kwam bij de haven van Ovet aan de Monacoweg rond 10.40 uur ongelukkig in een ruim. Niemand heeft het ongeval zien gebeuren maar de politie vermoed dat de gewonde, een 41-jarige man uit Oost-Souburg, in aanraking is gekomen met een grijper van de kraan in het ruim.


Twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam kwamen ter plekke om de gewonde te helpen. Vanwege het gevaar van opstuivend stof van de kolen op het terrein bij Ovet werd besloten de helikopter op een grasveld buiten het bedrijfsterrein te laten landen.

De 41-jarige man klaagde over pijn in borstkas. Hij is stabiel gemaakt door ambulancepersoneel en het personeel van de traumaheli. Via de grijper is hij uit het schip getakeld. De gewonde is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis in Antwerpen vervoerd. Rond 12.05 uur kon de helikopter weer terugkeren naar Rotterdam.

De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren