Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Trucker zag fietsers in Sas niet'

Toegevoegd: 08-07-2010, 19.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Belgische vrachtwagenchauffeur die gisteren op de grens bij Sas van Gent een man doodreed en een vrouw ernstig verwondde heeft verklaard de twee niet te hebben gezien. Dat melden Belgische media.
 
De Zeeuwse politie heeft de zaak overgedragen aan de collega's in België. Die hebben bekend gemaakt dat het mannelijke slachtoffer 65 jaar oud was en net als de 63-jarige vrouw afkomstig was uit Terneuzen. Volgens de Zeeuwse politie ging het om een echtpaar.
 
De trucker, een 38-jarige man uit Sint Niklaas, zou volgens het parket in Gent hebben verklaard dat hij de slachtoffers niet had zien rijden. De Belgische justitie verwijt de man een gebrek aan voorzichtigheid. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder is ingevorderd.


Inmiddels is er geen nieuwe informatie over de toestand van de vrouw.
 
Zie ook:
- Dode en zwaargewonde in Sas van Gent (07-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chantal (9-7-2010 om 07:51)
Ik wens alle betrokkene heel veel sterkte! Ook alle hulpverleners want die hebben als beroeps maar ook als vrijwilligers weer gruwelijke beelden op hun netvlies. Zo'n ongeluk doet niemand bewust of expres, hier zijn alleen mensen die verliezen bij betrokken! Zowel de fietsers maar ook de chauffeur.
Jan (9-7-2010 om 06:50)
Aan alle fietsers,ga niet naast elkaar rijden als je een voertuig hoort.zoek fietspaden op die tussen berm hebben.als ex stadsmens op het platte land.Pas 65.lekker genieten op de fiets,en dan nooit meer terug komen, heel erg.sterkte aan allen die dit aangaat
B()lle (8-7-2010 om 21:10)
Ja en ..sterkte voor iedereen
Flip (8-7-2010 om 20:46)
Niet gezien? veel te hard en roekeloos gereden zal hij bedoelen! Sterkte aan alle nabestaanden
....... (8-7-2010 om 20:32)
Belachelijk net of de chaufeur geen fouten mag maken een ongeluk zit in een klein hoekje en hij is al genoeg gestraft zo. Sterkte voor de nabestaande en hoop dat alles goedkomt met de vrouw. Nu is niet alleen de chaufeur schuldig maar ook zijn eventuele vrouw en kinderen zonder inkomen.
Cookie-instellingen beheren