Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorkruiser loopt vast bij Yerseke

Toegevoegd: 16-08-2010, 11.26 uur
De vastgelopen motorkruiser. De vastgelopen motorkruiser.
De vastgelopen motorkruiser.
© Foto: H. Moerdijk
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De reddingboot van Hansweert is zondagavond ingezet voor een vastgelopen motorkruiser op de Oosterschelde.


De piepers van de bemanning van de reddingboot Jan van Engelenburg gingen rond half negen nadat was gemeld dat nabij het Damse strandje van Yerseke de motorkruiser Irvana in een zeer gevaarlijke situatie was beland. Het bootje was aan lager wal geraakt en mede door de weersomstandigheden dreigde de situatie uit de hand te lopen.

De reddingboot werd met spoed door de sluis geschut en was zodoende na dertien minuten al ter plekke. Ook een bergingsbedrijf was al ter plekke, maar het lukte niet om dicht genoeg bij het bootje te komen. In overleg met de bergers besloten de KNRM'ers om toch nog een poging te doen het bootje vlot te trekken.

Nadat twee opstappers naar de kant zijn gezwommen met een sleeplijn wordt er snel een verbinding tot stand gebracht. Direct bij de eerste poging lukt het om de Irvana weer vlot te trekken. Het bootje is naar Yerseke gesleept en aldaar afgemeerd bij de passantensteiger.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (17-8-2010 om 14:38)
Volgens mij hebben deze personen zich dan niet aan de betonning gehouden want anders kom je daar echt niet terecht , misschien wel helemaal geen kaart aanwezig van de Oosterschelde !Komt ook vaak voor .Als je het water opgaat , zorg en luister dan in ieder geval voor juiste informatie .
Jaap Vergeer (17-8-2010 om 10:26)
Een vaarbewijs is eigenlijk een must ook al is het voor zo'n scheepje niet verplicht. Ze hebben wel mazzel dat ze op een strandje terecht zijn gekomen. op de dijk aan lager wal raken kan veel minder goed aflopen.
Lonnie (a.k.a "Laura") (17-8-2010 om 10:20)
Mensen kunnen wel zeggen dat het een domme actie is maar die weten dus duidelijk niet in wat voor penibele situatie jullie zaten..sorry hoor maar daar word ik echt pissig van! Ik ben in ieder geval blij dat jullie er toch nog redelijk goed van af zijn gekomen..
Ilona (a.k.a. "Laura") (17-8-2010 om 10:15)
Gelukkig zijn jullie allemaal ongedeerd, en al die mensen die zeggen dat het een domme actie is...Wees blij dat ze er zo goed vanaf zijn gekomen!
Pieter (17-8-2010 om 08:11)
Is niet erg, komt vanzelf los. Zo diep is het niet op ons strandje. Er kan dan ook weinig geburen, maar blijft wel een dome acie
Zee benen (16-8-2010 om 20:58)
Ik word zo moe van al die watersporters die ondanks de zeer duidelijke weerberichten zichzelf toch in de moeilijkheden moeten werken. Onverantwoord gewoon. Koop een caravan !
Cookie-instellingen beheren