Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gesprekken na 'biebincident'

Toegevoegd: 06-09-2010, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse bibliotheek, de politie en welzijnsorganisatie Palladium zijn in gesprek om voorvallen zoals het opstootje met een beveiliger afgelopen vrijdag te voorkomen. Dat is te lezen op de website van de gemeente.


Afgelopen weekend is Bibliotheek Vlissingen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervan was de confrontatie vrijdag tussen een beveiliger van de bibliotheek en een aantal jongere bezoekers. Voordat het incident plaatsvond, was 's middags sprake van jongeren die onrust veroorzaakten in het internetcafé van de bibliotheek.

Een beveiliger van de bibliotheek werd hierdoor gedwongen in te grijpen om de overlast te beperken. Na enkele waarschuwingen moest hij de jongeren de toegang tot het gebouw ontzeggen. Dit ging uiteindelijk gepaard met een handgemeen en woordelijke bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Hiertoe werd de politie ingeschakeld en de beveiliger kon ter plekke aangifte doen.

"De bibliotheek betreurt het dat de beveiliger in deze hachelijke situatie terecht is gekomen. Zij bagatelliseert het overlastprobleem van deze jongeren niet. De inzet van het beveiligingsbureau is dan ook één van de maatregelen die de afgelopen maanden noodgedwongen zijn getroffen", zo is op de site te lezen.

Volgens de gemeente is de politie nog bezig met het onderzoek naar het incident. De gemeente laat weten dat de samenwerking tussen de bibliotheek en beveiligingsbedrijf DeltaSafe wordt doorgezet. "Samen streven wij naar het behoud van een goede en veilige sfeer in de bibliotheek", zo laat men weten.

Zie ook:
- Beveiliger mishandeld in bibliotheek (03-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wat nou begrip! (7-9-2010 om 19:33)
@Vlissinger: wij mogen ons dus niet druk maken als iemand door een groepje PIEP wordt mishandeld? Wat een onzin! En jazeker, ik ben PVV-stemmer. Mede omdat dit soort tuig zijn gang kan blijven gaan als we zo slap blijven reageren op misdaad, ongeacht ras! Straffen, zwaar straffen zulke losers!
Mar (7-9-2010 om 19:32)
@tommie:dat vermoeden heb ik ook. @mina3: Het zijn geen analfabeten,dus ja,ik denk wel dat het gelezen word.Ondertussen woon je wel met z'n allen in deze stad, dus zou je kunnen proberen het leefbaar te maken. Die ouders zijn het vast ook niet eens met het gedrag van hun kroost.
Mar (7-9-2010 om 19:18)
@ Dirk.Blijkbaar heeft U niet zo goed opgelet wat er eerder is geschreven(zieJohn). En als U mijn eerte bericht leest,is het vrij duidelijk dat er van vooroordelen geen sprake is! Kritiek,oke, maar dan wel een beetje gefundeerd graag!
@ Vlissinger (7-9-2010 om 19:06)
Ik maak me niet druk om de wereld maar alleen wat er in mijn vaderland(NEDERLAND) allemaal gebeurd. Het wordt inderdaad tijd dat er een rechts kabinet komt die dit soort tuig flink hard aanpakt! Klaar met die softe linkse theedrink en knuffelpolitiek................
Jeroen (7-9-2010 om 18:42)
Respect voor dit soort mede burgers? Persoonlijk vind ik het jammerlijk dat er geen fotos of adressen worden verspreidt. Ik ben nog enkele avonden vrij voor wat actie. Zoals eerder gezegt, praten helpt niet bij hun. Mja zonder verdere info kunnen we blijven reageren,veel schieten we er niet mee op.
Tommie (7-9-2010 om 18:41)
@Vlissinger (7-9-2010 om 17:32 uur): Er zal geen mens alleen door deze reacties op de PVV gaan stemmen, da's wel erg kort door de bocht. En ja, er zijn zeker meer problemen in de wereld maar als je eigen leefomgeving bedreigd wordt zul je daar eerst aan moeten werken, denk je niet?
Cookie-instellingen beheren