Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Gesprekken na 'biebincident'

Toegevoegd: 06-09-2010, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse bibliotheek, de politie en welzijnsorganisatie Palladium zijn in gesprek om voorvallen zoals het opstootje met een beveiliger afgelopen vrijdag te voorkomen. Dat is te lezen op de website van de gemeente.


Afgelopen weekend is Bibliotheek Vlissingen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervan was de confrontatie vrijdag tussen een beveiliger van de bibliotheek en een aantal jongere bezoekers. Voordat het incident plaatsvond, was 's middags sprake van jongeren die onrust veroorzaakten in het internetcafé van de bibliotheek.

Een beveiliger van de bibliotheek werd hierdoor gedwongen in te grijpen om de overlast te beperken. Na enkele waarschuwingen moest hij de jongeren de toegang tot het gebouw ontzeggen. Dit ging uiteindelijk gepaard met een handgemeen en woordelijke bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Hiertoe werd de politie ingeschakeld en de beveiliger kon ter plekke aangifte doen.

"De bibliotheek betreurt het dat de beveiliger in deze hachelijke situatie terecht is gekomen. Zij bagatelliseert het overlastprobleem van deze jongeren niet. De inzet van het beveiligingsbureau is dan ook één van de maatregelen die de afgelopen maanden noodgedwongen zijn getroffen", zo is op de site te lezen.

Volgens de gemeente is de politie nog bezig met het onderzoek naar het incident. De gemeente laat weten dat de samenwerking tussen de bibliotheek en beveiligingsbedrijf DeltaSafe wordt doorgezet. "Samen streven wij naar het behoud van een goede en veilige sfeer in de bibliotheek", zo laat men weten.

Zie ook:
- Beveiliger mishandeld in bibliotheek (03-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan chris (7-9-2010 om 23:30)
Wilders toch.. pff, die vind een rel schoppen in new york belangrijker dan hier te blijven en een oplossing te zoeken. Neem maar aan dat hij gewoon uit is op een vet betaald baantje in de states net als zijn vroegere maatje hirshi ali. stuur die nep pruik toch naar huis.
Wildeman (7-9-2010 om 23:08)
Wilders bakt er helemaal geen ene reet van en draait zijn kont net zo lang totdat nederland helemaal kapot gaat. nee, die zal zeker geen oplossing bieden, want dan is hij zijn stemmers uit ongenoegen kwijt. Zakkenvullen zo lang mogelijk en verder presteert de sukkel helemaal niets !
Jaap (7-9-2010 om 22:16)
@ jeroen, ik ben ook vrij.. maar voor niets gaat de zon op. Geen oplossing van deze kant tenzij er een heel riant salaris tegenover staat. ik ben toch niet gek zeker ? risico lopen, waarvoor ?
Tante uit ..... (7-9-2010 om 22:13)
Ja ja, de baby doom generatie heeft er fortuinen aan verdiend, en die stemmen nu allemaal wilders omdat ze hun pensioen hebben vergokt en toch iemand de schuld moeten geven ? ja, diegene die ze hierheen heeft gehaald natuurlijk ! CDA, VVD en PvdA.
Gebruik een duidelijke naam (7-9-2010 om 22:06)
At @ vlissinger, lekker duidelijke naam. en btw, het rechtse gepeupel is nu al maanden aan het bekvechten als straatschoffies in de haag dus daar hoef je helemaal niets van ye verwachten, dat wordt, blijft en is gewoon een drama die o.a. de reden is dat we al lang stuurloos ronddobberen.
Nederlander (7-9-2010 om 21:33)
Juist !!..aanpakken al dat [ Marokkaanse] tuig!! inderdaad de lat er overheen en terug sturen naar eigen land> Wilders is zo gek nog niet !!! Zo jaag je ze ergens weg maar ze komen ergens anders weer in groter getale terug.....dus wegwezen ! terug waar je hoort !!
Cookie-instellingen beheren