Jongeman steekt al vuurwerk af

Toegevoegd: 24-10-2010, 16.27 uur

Door: Roland de Jong

RILLAND - Een 19-jarige jongeman uit de gemeente Reimerswaal is vandaag rond het middaguur betrapt op het afsteken van vuurwerk.

De man stopte op de Nieuwe Kreekrakweg in Rilland, stak een stuk zwaar vuurwerk aan en gooide het weg. Toen het tot ontploffing was gekomen spoedde hij zich weer in zijn auto en ging er met zeer hoge snelheid vandoor.

Helaas voor hem deed hij dit voorgaande (bijna) onder de ogen van surveillerende politieagenten van de politie. Die zetten de achtervolging in en lieten de jongen stoppen op de Bathseweg in Rilland. Bij controle van zijn auto troffen de agenten nog eens 15 stuks zwaar vuurwerk aan.

De jongen heeft afstand gedaan van het vuurwerk, dat hem enkele tientjes had gekost. Hij verklaarde dat hij een en ander in België had aangeschaft. De politie vernietigt het vuurwerk en maakt proces-verbaal op tegen de jongen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (24-10-2010 om 23:38)
Hoop dat de politie nu al gewaarschuwd is voor de komende maanden! ook in Krabbendijke worden we al jaren schijtziek van al dat vuurwerk wat te pas en te onpas wordt afgestoken. oppakken en op eigen kosten laten zitten tot 2 januari >> probleem opgelost! maar in elk geval: DOE IETS en niet kijken
Arie (24-10-2010 om 23:05)
400,- euro boete geven
Koen (24-10-2010 om 22:20)
Hier is het ook al aan de gang, het was van de zomer al bezig: knalerwten, trektouwtjes, sterretjes, echt het zwaarste van het zwaarste. Belachelijk gedrag, het is erg angstaanjagend.
Esther (24-10-2010 om 21:38)
En nu maar wachten dat bij de volgende mafkees die een strijker of zo iets dergelijks afsteekt zijn hand eraan vast blijf zitten heeft hij gelijk zijn LIJF straf gehad. Vooral doorgaan ziekelijke figuren. Besteed je geld aan nuttige dingen dan aan dit soort onzin
Marco (24-10-2010 om 20:47)
Vind het toch wel een beetje raar, oke, je mag het nog niet afsteken maar pakken ze het af en vernietigen ze 't, daar was die jongen toch eigenlijk al mee bezig?
Terneuzense (24-10-2010 om 20:17)
Hier word ook al vollebak afgestoken. Bij oud en nieuw oke, een dag voor oud en nieuw ook nog goed. maar komop zeg 2 maanden van te voren is wel erg vroeg. En zwaar vuurwerk? Kom op zeg zo zwaar is t nou ook weer nie. Ze moetten is wat meer toelaten!