Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen zwaargewond door vuurwerkbom

Toegevoegd: 17-11-2010, 19.27 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - In Hoek is vanmiddag iemand zwaargewond geraakt nadat een vuurwerkbom ontplofte. Dat meldt de politie.


Vanmiddag rond 14.40 uur kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een vuurwerkbom was afgegaan in de Burgemeester Hendrik Wolferthof in Hoek en dat daarbij iemand gewond was geraakt.

Een drietal jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar hadden samen een vuurwerkbom gemaakt middels koperen pijpjes en het kruit van een aantal strijkers. Ze hadden het kruit in de pijp gestopt en één van de jongens was naar buiten gegaan en had de koperen pijp dichtgeslagen met het gevolg dat de pijp ontplofte.

Het slachtoffer, een 14-jarige jongen is met de ambulance naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht. Hij liep zware verwondingen aan zijn hand op. De gealarmeerde traumahelikopter uit Rotterdam is niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wie is nou de dupe (22-11-2010 om 13:32)
@Smet; mag ik aannemen dat jij nog erg jong bent en thuis woont? Anders begrijp je dat andermans stommiteiten hardwerkende burgers veel geld kosten. Ongeluk is ongeluk, maar een bom maken is verboden en kan je leven kosten. Hij mag van geluk spreken dat het alleen zijn vingers zijn! Denk na!
Bull (22-11-2010 om 13:26)
@Smet; een vergelijk die nergens op slaat. De kans dat je met een (verboden) zelfgemaakte bom lichaamsdelen verliest is enorm groot, terwijl fietsen en paardrijden dat niet zijn. Een ongeluk kan gebeuren, maar een bom maken is geen ongeluk, kinderen kunnen dat misschien nog niet inzien...he Smet...
Smet (22-11-2010 om 10:56)
@ Mar en anderen. Jullie zeuren alleen over de maatschappelijke kosten, laat een jongen van 14 er maar voor opdraaien. Ik toon alleen maar aan hoe belachelijk die uitspraak is. Iedereen die van z'n paard of racefiets valt of op andere manier gewond raakt, laat maar zelf betalen? Ga leven...
... (19-11-2010 om 19:55)
Goedzo @ thijs pak ze maar goed aan een klasgenoot heeft het ook gehad en iedereen is tog jong geweest zeg een ongelukje zit in een klein hoekje, ze moeten niet zo zeiken!!!!!
Maak het nou even! (19-11-2010 om 17:50)
We mogen geen kritiek hebben, want we zijn dan meteen moraalridders. Moeten we deze jongeren een schouderklopje geven voor dit risicovolle gedrag? Rot, triest dat hij zijn vingers kwijt is, maar je kan mij niet wijs maken dat het recht te praten is. En nee Musli, ik heb nooit zoiets doms gedaan!
Yannick (19-11-2010 om 17:33)
@ sjaak. Ik weet niet waar jij je hart hebt zitten! Als je zo`n reactie op het internet durft te zetten, zit er toch echt wel ergens een steekje los hoor! Ik denk dat je reactie heel anders zou zijn als het iemand was geweest die je kende. Familie vrienden, Sterkte!
Cookie-instellingen beheren