Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Dodelijk ongeluk auto-trein

Toegevoegd: 19-11-2010, 03.12 uur
Door: Roland de Jong
'S-HEER ARENDSKERKE - Bij een aanrijding met een auto op het spoor tussen Arnemuiden en 's-Heer Arendskerke is één persoon om het leven gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.

Rond 23.35 uur reed een trein vanuit Goes richting eindstation Vlissingen. Op de bewaakte overgang bij de Noord Kraaijertsedijk kwam de trein door nog onbekende oorzaak in botsing met een personenauto. In eerste instantie werd gemeld dat er sprake was van vier inzittenden, maar naar het er nu naar uitziet is er één inzittende, het dodelijke slachtoffer.


De hulpdiensten sloegen groot alarm en zetten een flink aantal voertuigen in. Er zijn tientallen hulpverleners ingezet. Onder meer de regiopolitie Zeeland, de Spoorwegpolitie van het KLPD, de incidentenbestrijding van de Nederlandse Spoorwegen, Structon en de brandweer zijn vertegenwoordigd.

Voor de treinreizigers is vervoer geregeld. Nadat de reizigers geruime tijd in de trein hadden moesten wachten, werden zij uiteindelijk met een bus overgebracht naar hun eindbestemming.

De overgang en de directe omgeving zijn op dit moment nog steeds afgesloten. Er is geen (goederen)treinverkeer mogelijk. De regiopolitie Midden- en West-Brabant onderzoekt de aanrijding samen met collega's van de afdeling Rail van het Korps Landelijke Politiediensten. Waarom het onderzoek niet wordt uitgevoerd door de Zeeuwse politie is niet bekend.

Hoe lang de bergingsoperatie nog gaat duren is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het treinverkeer ook vrijdagochtend nog hinder zal ondervinden van het ongeluk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (19-11-2010 om 18:52)
Gecondoleerd voor de machinist niet zo prettig ook sterkte maar vooral de familie
Nel (19-11-2010 om 15:48)
Gecondoleerd en sterkte voor familie en vrienden. Ook voor de hulpverlening en de machinist heel veel sterkte voor jullie.
B. (19-11-2010 om 07:00)
Vreselijjk!!! Sterkte aan familie, vrienden, en betrokkenen.
Cookie-instellingen beheren