Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trajectcontrole werkt weer

Toegevoegd: 16-03-2011, 13.33 uur - Update: 16-03-2011, 20.20 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Vanaf woensdag 23 maart wordt het trajectcontrolesysteem op de Zeelandbrug weer in werking gesteld.

Het systeem bestaat uit drie portalen en is opgedeeld in twee zogenoemde secties van 3,2 en 5,7 km lang. Twee portalen staan buiten de brug (ter hoogte van het business park Zierikzee en ter hoogte van Colijnsplaat) en één staat er op de brug. Op de weg (N256) geldt een limiet van 80 kilometer per uur.


Binnen het trajectcontrolesysteem wordt per sectie een meting verricht. Wordt in beide secties te hard gereden, dan volgt een boete voor de hoogst gereden snelheid. De provincie Zeeland vindt het belangrijk dat iedereen zich aan de limiet houdt, omdat de brug smal is en bij een ongeval nooddiensten moeilijk ter plaatste kunnen komen.

"Het is een cruciale, maar kwetsbare, verbinding in het wegennet. Handhaving met een trajectcontrolesysteem is uitermate geschikt om ervoor te zorgen dat de limiet wordt nageleefd. De ervaring leert namelijk dat binnen trajectcontrolesystemen meer dan 99,5% van de passanten zich aan de snelheid houdt", zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Het trajectcontrolesysteem is in beheer bij het Landelijk Parket Team Verkeer.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mariska (23-3-2011 om 23:22)
Willem als jij 100 rijdt op de snelweg ben jij ook een gevaar op de weg!!! Als je 120 mag moet je dat rijden ook!!! En als het even kan.. NOG IETS HARDER!
Piet (23-3-2011 om 16:58)
Tjonge discussie over te hard of te zacht, als je ergens tegenaan botst, reed je altijd te hard....linkse hobbies, rechtse hobbies, als je tijd hebt voor hobbies, waarom zou je dan te hard rijden ?
Fietser (23-3-2011 om 11:57)
Wat een reacties; in Limburg zetten ze een controlesysteem om je te laten zien hoe hard je werkelijk rijd en als de snelheid goed is dan staat er een smile, rijdt je te hard dan andersom. Moest voor 'te' lage snelheid ook zijn, Brommobielen ook!!!!
Willem (23-3-2011 om 05:16)
Hard rijden?? op de snelweg rijd ik 100km/ h. ik ben niet zo gek om 120--130 km/h te gaan rijden. mijn auto is goed afgesteld en gebruikt met 100 km/ h 1:16. met de tegenwoordige benzineprijs ga ik liever een half uurtje eerder van huis. zo spaar ik het millieu EN mijn portemonee.
Miel (22-3-2011 om 23:17)
Voorstel wetswijziging:Op weg met inhaalverbod verplicht maximum snelheid rijden als er een auto achter u zit.Het is niet normaal om bewust een ander te dwingen om te traag te rijden terwijl je weet dat er niet ingehaald mag worden.Haal je toch in ben jij fout volgens de wet.MAR GA FIETSEN A.U.B.!!
PPiraat (22-3-2011 om 23:01)
Tolerantie is het het toverwoord. Eerlijk is eerlijk ik rij ook vaak te hard, maar ik weet zeker dat 99% van de medeweggebruikers zich niet ergeren aan mij. Ik hoef niet te kleven of te seinen om snel op mijn bestemming te komen. Ik vind het jammer dat mensen elkaar geen ruimte willen geven
Cookie-instellingen beheren