Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

KNRM houdt open dag

Toegevoegd: 07-05-2011, 12.38 uur
De reddingbootdag in Neeltje Jans.
De reddingbootdag in Neeltje Jans.
© Foto: Mario Rentmeester
Door: Roland de Jong

VEERE - Vandaag wordt de 18e Nationale Reddingbootdag georganiseerd. De redders van de KNRM ontvangen daarbij met trots en enthousiasme alle donateurs en belangstellenden.


Dit jaar zijn alle Zeeuwse stations geopend, met uitzondering van het station Westkapelle. Voor het eerst in de 17-jarige geschiedenis van de Reddingbootdag  kan er een station om een zeer uitzonderlijke reden niet meedoen: vlakbij het reddingstation is een vliegtuigbom van 1000 pond aangetroffen.

De KNRM heeft samen met de gemeente en Rijkswaterstaat besloten om de dag uit veiligheidsoverwegingen niet door te laten gaan. De reddingboot Uly van het station in Westkapelle is vandaag echter wel te zien. De boot assisteert bij de altijd erg drukke open dag van het KNRM-station Neeltje Jans.

In Veere is dit jaar bijzondere aandacht voor het thema brandbestrijding en brandpreventie. Er wordt meegewerkt door de brandweerkorpsen Veere en Kamperland. Ook is er een bedrijf aanwezig dat kleine blusmiddelen demonstreert. Bezoekers kunnen hun eigen blusmiddelen laten keuren. De opbrengst komt ten goede aan de KNRM.

De stations in Breskens, Cadzand, Hansweert, Neeltje Jans en Veere zijn nog tot 16.00 uur gratis toegankelijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad vanoorschot (7-5-2011 om 17:29)
Open dag knrm ik ben in veere ge weest noor maal help ik in westkapelle maar dag ging niet door dan ben ik naar veere geweest en heb daar mooie reddings boot kaartjes ver kocht en het geld gaat naar de reddings stadion het was er wel warm en druk met de groetje s ad
Irene (7-5-2011 om 13:30)
Het was weer geweldig om met de reddingsboot mee tegaan. De 1e afvaart van boothuis naar de zee,onze kleinzoon Jos en opa waren erbij en ik heb mooie foto's gemaakt,ook van de nieuwe trekker ,die de boot in en uit de zee trekt. Op naar het volgend jaar . En dat alles vanuit Cadzandbad.
Cookie-instellingen beheren