Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vloedgolf zorgt voor problemen

Toegevoegd: 23-05-2011, 11.56 uur
De reddingsboot spoelde door de golf ook van zijn plaats.
De reddingsboot spoelde door de golf ook van zijn plaats.
© Foto: Strandwacht Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN -  Een vloedgolf die veroorzaakt werd door een groot zeeschip heeft zondag voor problemen gezorgd op het Vlissingse Badstrand.

Rond 17.30 uur passeerde de Montreal Express de Boulevard. De enorme vloedgolf die hierbij gepaard ging kost bijna de reddingsboot die
hoog en droog ruim boven de vloedlijn op het strand paraat stond. Dat meldt de strandbewaking Vlissingen.


De golf spoelde de reddingboot bijna weg. Diverse andere zaken spoelden ook van hun plek. De strandwacht kon enkele wandelaars tijdig waarschuwen voor de naderende golf.

In het verleden hebben vloedgolven regelmatig voor problemen gezorgd op het Badstrand. Doorgaans komt dit door de (te) hoge snelheid waarmee de schepen de kust passeren. De vaargeul ligt bij Vlissingen erg dicht bij het strand, met alle gevolgen van dien. Dit keer voer het schip bewust hard vanwege de slechte weersomstandigheden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wandelaar (23-5-2011 om 16:28)
Als men zelfs op wandelaars moet gaan letten wordt het toch wel erg gortig!!! En van de reddingsbrigade mag je toch wel verwachten dat ze de situatie op het badstrand kennen. Gewoon je bootje wat verder het strand op rijden.
Kapitein (23-5-2011 om 16:27)
Het probleem is dat het strand meer richting vaargeul is opgeschoven door opspuiting. Het water trekt "sneller" weg doordat er een dunnere laag boven het zand staat. Komt het dan terug, dan bouwen de golven meer hoogte op. Het is dus toerisme tegen scheepvaart. Stop met het opspuiten Strand vol=vol.
Remco (23-5-2011 om 16:19)
@ B vs O, Dit schip voer harder dan normaal vanwege de harde wind. Als het de voorgeschreven snelheid aangehouden had was er geen vloedgolf geweest maar een schip op het strand. Weet niet wat je beter kunt hebben... denk wel dat de schipper de juiste keuze gemaakt heeft.
B. de Visser (23-5-2011 om 15:59)
@Bewust Vs onbewust Ben je al eens op een schip geweest? In dit geval betreft het een containerschip. Deze schepen vangen een berg wind en dienen dus een behoorlijke vaart te houden om veilig te kunnen manoeuvreren! Vooral met de windkracht 7 die er gisteren stond.
Rob (23-5-2011 om 15:42)
De laatste tijd is er veel gezeur over schepen die te hard langsvaren.Iedereen blijkt er opeens last van te hebben. Er is al eens een persoon van het paalhoofd afgespoeld(moet je er maar niet opstaan).De mensen zoeken toch zelf de waterkant op.Ga anders lekker in Oost-Souburg wandelen ofzo.
B (23-5-2011 om 15:38)
Zou het ook niet eens andersom bekeken moeten worden? Men weet namelijk dat de schepen vanwege windrichting/stroming etc. een bepaalde snelheid aanhouden. Daar zou je je als strandwacht zijnde ook beter op kunnen aanpassen!
Cookie-instellingen beheren