Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Ernstige dierenmishandeling

Toegevoegd: 23-08-2011, 18.04 uur
Door: Roland de Jong
SINT ANNALAND - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een paard op dinsdag 16 augustus in een wei aan de Oude Zeedijk in Sint Annaland.

Op de bewuste dinsdag werd tussen 04.30 en 18.30 uur een paard, dat daar in de wei liep, met een scherp voorwerp gestoken. Het dier liep hierbij een steekwond op in de buik aan de linkerzijde. Ook had het dier verschillende striemen op de huid. De wond, zo'n 10 cm diep en 4 cm breed, is door een dierenarts bekeken, behandeld en verzorgd. De verwonding was zodanig dat het longvlies net niet is geraakt en het paard zal geheel herstellen.


De eigenaar van het paard, een 54-jarige man uit de gmeente Tholen, heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. De politie zoekt mensen die iets van deze mishandeling hebben gezien of die weten wie dit heeft gedaan. Men kan zich melden bij het politiebureau in Tholen of bellen naar 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CH (24-8-2011 om 09:42)
O wat zou ik die persoon toch verminken!
Vrijwilligster (24-8-2011 om 09:37)
Wat ben je voor iemand die zoiets doet en dan vooral als het paard nog drachtig is ook,die persoon n,poosje opsluiten en er goed over nalaten denken hoe die is,het is walgelijk gewoon
An (24-8-2011 om 08:54)
Voor zulke mensen zouden ze het stenigen op het marktplein weer moeten invoeren. Wat zullen mensen deze dader(s) afmaken met eigen handen, zonder daar al te veel over in te zitten. Wat een afschuwlijk mens moet je zijn om dat een dier aan te doen. Een dier dat hem/haar nooit heeft kwaad gedaan!
Marco (24-8-2011 om 08:43)
Schandalig en vooral heel laf. Braaf beest doet niemand iets en dan is er kennelijk een gefrustreerd persoon (hoogstwaarschijnlijk met een complex) die dat arme dier zoiets aan moet doen. Er wordt veel te licht bestraft en behandeld. Flink aanpakken deze figuren!!! Sterkte voor het paard...
Marga-Dierenhulp-Walcheren (24-8-2011 om 08:30)
Gefrustreerde kerels die van hun eigen leven een puinzooi hebben gemaakt en te verrotgoord en te laf zijn om hun eigen zooi aan te pakken mishandelen vaak een dier om hun woede op af te reageren. Dit tuig In een werkkamp flikkeren. En alles wordt tegenwoordig bewaakd behalve weerloze dieren.
Roos (24-8-2011 om 07:21)
Woorden schieten te kort jeetje walgelijk. en als de daders word gepakt zal het wel een paar uurtjes werken worden. het systeem hier moet zulke daders harder gaan aanpaken geestziek zijn ze en vaak worden dit zwaardere crimineelen
Cookie-instellingen beheren