Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 14 km

Ernstige dierenmishandeling

Toegevoegd: 23-08-2011, 18.04 uur
Door: Roland de Jong
SINT ANNALAND - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een paard op dinsdag 16 augustus in een wei aan de Oude Zeedijk in Sint Annaland.

Op de bewuste dinsdag werd tussen 04.30 en 18.30 uur een paard, dat daar in de wei liep, met een scherp voorwerp gestoken. Het dier liep hierbij een steekwond op in de buik aan de linkerzijde. Ook had het dier verschillende striemen op de huid. De wond, zo'n 10 cm diep en 4 cm breed, is door een dierenarts bekeken, behandeld en verzorgd. De verwonding was zodanig dat het longvlies net niet is geraakt en het paard zal geheel herstellen.


De eigenaar van het paard, een 54-jarige man uit de gmeente Tholen, heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. De politie zoekt mensen die iets van deze mishandeling hebben gezien of die weten wie dit heeft gedaan. Men kan zich melden bij het politiebureau in Tholen of bellen naar 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kush (24-8-2011 om 12:24)
Als ik mijn problemen met geweld zou oplossen...Had ik diegene die mijn zusje had 'betast' ( midden op straat!!) zijn hoofd er af gesneden.. En dan ? dan voelt mijn zusje zich beter?? nee! of die dader van de merrie als je die iets aandoet gaat de merrie zich OOK niet beter voelen...HELAAS!!! Peace
Kush (24-8-2011 om 12:20)
Owja en de oorlog zou niet stoppen als NIEMAND géén geweld zo gebruiken??.... Ik vind het ook een logische reactie om diegene wat aan te doen...Ben alleen geen voorstander van geweld. Zet em levenslang in tbs ofzo...zijn we daarvanaf..! ipv geweld promoten!!
Kush (24-8-2011 om 12:15)
Mishandelde dieren kunnen zeker mijn hulp verwachten!! Of je de dader nou martelt of vermoord.HELAAS zijn er nog zieke mensen over die dieren blijven mishandelen. Jammer hoor marga dat jij mij zo veroordeelt..alsof ik geen dieren zou helpen..maar door mensen geweld aan te doen help je geen dieren
Andere Marco (24-8-2011 om 11:59)
Kush, hoe denk je dat ze de oorlog hebben opgelost, ook met geweld tegen geweld. Je kan tegenwoordig niet anders meer. En Els, sommige steken ook al zomaar mensen uit verveling of kwaad zijn door iets. Paarden zijn makkelijk te lokken het zijn geen honden die je traint om niet naar andere te lopen.
Marga Dierenhulp-Walcheren (24-8-2011 om 10:57)
@Kush geweld tegen de dader gebruken net zo erg? Mishandelde dieren kunnen van jou ook niets verwachten. Dit gestoorde geval steekt straks in een kind. Handjes afhakken kan ie nooit meer mishandelen. Ja sorry hoor wordt er woest van, onschuldige dieren martelen. Jij noemt het een lage streek pffffff
Kush (24-8-2011 om 09:51)
Jullie kijken te veel tv mensen, Geweld kan je niet met geweld oplossen...oud nieuws toch? Blijft een lage streek dit! Maar geweld gebruiken tegen de dader, is net zo erg als de dader...Peace
Cookie-instellingen beheren