Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Schip vast op Westerschelde

Toegevoegd: 19-09-2011, 11.40 uur - Update: 19-09-2011, 18.49 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWVLIET - Op de Westerschelde bij Nieuwvliet is vanochtend een schip vastgelopen. Het schip is vanavond losgetrokken.


Het vastgelopen schip is het 363 meter lange containerschip MSC Luciana. Het schip was onderweg vanuit Antwerpen naar Felixtowe in Engeland. De hulpdiensten hebben vanwege het incident een Regionaal Operationeel Team (ROT) gevormd. Dit team coordineert de situatie. Er werd opgeschaald naar GRIP 2.

Hulpverleners zijn met een vaartuig van Rijkswaterstaat ter plekke. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is de situatie stabiel. Zeven sleepboten zijn ter plekke. Een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is ingezet om de situatie van bovenaf in kaar te brengen.

Rond 17.00 uur kwam het schip weer in beweging. Korte tijd later kon het naar Zeebrugge worden gesleept voor nader onderzoek. De hulpdiensten hebben het incident afgeschaald naar GRIP 0.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (19-9-2011 om 17:32)
MSC heeft z'n zaakjes in de machinekamer duidelijk niet op orde!
Rob (19-9-2011 om 16:20)
Zo te zien is de redding nabij , het peperdure commandoschip van rijkswaterstaat staat zijn mannetje zo te zien , trekken jongens ....... oh was het daar niet voor bedoelt ? voor wat dan wel ? side seeing zeker......... het kost effe wat maar dan heb je ook wat.
Cookie-instellingen beheren