Weerbericht:
In de zuidelijke helft vanavond regen, in het noorden droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen over grote knal

Toegevoegd: 23-09-2011, 22.36 uur - Update: 08-10-2011, 11.51 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij de politie komen vanavond veel meldingen binnen over een zeer luide knal die gehoord is. Ook melden mensen trillingen te hebben gehoord.


Bij de politie zijn sinds 22.10 uur tientallen meldingen binnengekomen. Er zijn bij de hulpdiensten nog geen meldingen binnengekomen over de exacte locatie. De politie is onder meer in Vlissingen-Oost op zoek naar de herkomst van de knal.

Er zijn veel meldingen uit de omgeving van het Sloegebied. Veel inwoners van Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Ritthem belden naar de politie. Op Twitter staan ook berichten uit Zuid-Beveland (Nisse, 's-Heerenhoek) over de knal. Verder wordt vermeld dat er mogelijk ook in West-Brabant knallen zijn gehoord. De politie weet niet zeker of het om dezelfde knal gaat.

Satelliet
De luchtverkeersleiding en Defensie zouden ook niet weten wat de knal heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de Politie Zeeland zou de knal niet veroorzaakt zijn door delen van de Amerikaanse satelliet die vanavond of vannacht zou neerstorten in West-Europa. Deze delen zouden namelijk pas later de aarde moeten raken, zo zou uit berekeningen zijn gebleken.

Verder is de kans ook erg klein dat er iets is misgegaan bij een bedrijf in industriegebied Vlissingen-Oost. Volgens de politie is er bij die bedrijven geen melding gedaan van een ongeval met een knal als gevolg.

Tot nu toe zijn er geen ambulances of brandweerwagens ingezet en is alleen de politie op zoek.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hype's (24-9-2011 om 04:12)
Onzin, als die "knal"van vlissingen tot roosendaal gehoord zou zijn dan had iedereen hem wel gehoord hoor. vast een straaljager o.i.d. maar er is weer paniek onder de twatterende kippen dus komt de hemel naar beneden. alsof.die gebruikersgroep al niet mentaal incontinent is en over alles al klapt.
Geen melding (24-9-2011 om 04:06)
Geen melding van de bedrijven in het industriegebied ? alsof die allemaal altijd alles melden ? net als thermphos die na maanden pas wat meld ? dit nieuws stelt me helemaal niet gerust.
??? (24-9-2011 om 04:05)
Denken sommige nou echt dat als er op een strand in Ritthem iets ontploft er in middelburg ramen staan te trillen?? Als die schokgolf aan grond was dan had het geluid en die schokgolf door alle obstakels vrijwel niet hoorbaar zijn lijkt me. Sonic boom van een vliegtuig?? Dan zou dat bekent zijn.
Francois (24-9-2011 om 03:35)
Klinkt raar maar zelfs hier in Amsterdam een knal gehoord....
Amie (24-9-2011 om 01:43)
Net naast de kerncentrale!!!!????
Hoi (24-9-2011 om 01:38)
In nw. en st. joosland ook te horen en voelen, schrokken enorm, soort implosie leek het, dacht iets geploft, ramen trilden volgens mij, niets te zien, even buiten gekeken, maar niets bijzonders, nu lees ik dus dat we niet de enige geweest zijn die dit hebben meegemaakt, ben benieuwd wat het was
Cookie-instellingen beheren