Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Schip vastgelopen Nauw van Bath

Toegevoegd: 08-10-2011, 03.42 uur
Door: Roland de Jong
BATH - In het Nauw van Bath op de Westerschelde is vannacht een schip vastgelopen. Dat bevestigt de Veiligheidsregio Zeeland.


De stranding vond aan het begin van de nacht. plaats Het 209 meter lange en 49 meter brede schip Republica Argentina liep toen vast aan de zijde van Zuid-Beveland. Het schip was vanuit Antwerpen onderweg naar Dakar. Over de lading is nog niets bekend.

De hulpdiensten spreken van een GRIP 2-situatie. Er is een coördinatieteam gevormd. Dat gebeurt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio om enkele zaken beter te kunnen afstemmen. Enkele sleepboten en patrouillevaartuigen zijn inmiddels ter plaatse rondom het onder Italiaanse vlag varende schip.

Het Nauw van Bath is een berucht stukje vaargebied. In het verleden liepen hier al regelmatig schepen vast.

Volg ook de actuele updates op ons officiele Twitteraccount: klik hier.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. (8-10-2011 om 07:01)
De snelheid van het schip ligt de helft lager dan van een schip dat zojuist is gepasseerd (rond 6u45) dus mogelijk problemen gehad. Ligt niet in de vaargeul zodat passeren mogelijk is, vanmiddag pas hoog water!!
Cookie-instellingen beheren