Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Huis volledig in de as, twee gewonden

Toegevoegd: 22-10-2011, 07.00 uur - Update: 22-10-2011, 11.12 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - Aan de Wulpenbek in Hoek is een woning vannacht volledig afgebrand. Bij de brand raakten twee mensen zwaargewond.

Het vuur werd rond 03.55 uur opgemerkt. Twee mensen die in het pand waren, raakten gewond. Zij zouden naar uit een raam zijn gesprongen om aan de vlammen te ontkomen. Aanvankelijk werd ook de traumahelikopter opgeroepen, maar die kwam uiteindelijk niet ter plekke. De gewonden zijn met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis. De twee zouden inmiddels zijn overgebracht naar een brandwondencentrum.


De brandweer rukte uiteindelijk met twee bluswagens, een hoogwerker en een watertankwagen uit om de brand te bestrijden. De tankwagen werd ingezet om te zorgen voor voldoende bluswater. Met behulp van de hoogwerker kon van bovenaf worden geblust. Vanwege instortingsgevaar kon het vuur alleen vanaf de buitenzijde worden bestreden.

De woning brandde volledig uit en rond 04.35, ongeveer veertig minuten na het uitbreken van de brand, kon het sein brand meester worden gegeven. Toen was duidelijk dat het huis niet meer te redden was, maar dat een naastgelegen woning wel behouden kon worden. De brandweer is hierna begonnen met nablussen. De spuitgasten zijn op dit moment nog druk bezig.

De brandweer heeft een shovel ter plekke laten komen om de overeind gebleven delen van de woning omver te trekken en te duwen. De woning is zodoende inmiddels grotendeels met de grond gelijk gemaakt. Het pand is volledig afgeschreven en de schade is dan ook zeer groot. Energiebedrijf Delta is ter plekke geweest om de nutsvoorzieningen af te sluiten.

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Vanwege de brand is de Hoekseweg (N682) momenteel nog steeds deels afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (26-10-2011 om 19:19)
Ook wij willen de bewoners en natuurlijk de rest van hun familie veel sterkte toewensen. Namens radio-damiansound, Francois en Ben
Katryne (23-10-2011 om 14:50)
Une pensée de France pour notre ami René et toute sa famille
Shirley (23-10-2011 om 01:43)
Sterkte aan de bewoners . Die we heel goed kennen Kom op jongen vecht Dikke kus Van corne en shirley
Mieke (22-10-2011 om 23:28)
Vreselijk je zal het maar mee maken. Alles weg echt gewoon alles. Vooral de spullen van emotionele waarde... ook de hond en de kat zijn onvervangbaar... rene en andere bewoners heel veel sterkte de komende tijd.
Joyce (22-10-2011 om 22:38)
Ontzettend... wat een nachtmerrie. Heel veel sterkte in de komende zware tijd.
Conny&Arno en Kids (22-10-2011 om 18:13)
Sterkte aan de bewoners die wij heeeel goed kennen.. Komop vecht jongen.. Kus van ons..
Cookie-instellingen beheren