Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Lekkage spoorwagon verholpen

Toegevoegd: 08-12-2011, 11.28 uur - Update: 08-12-2011, 12.29 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - In Sas van Gent is vanochtend een lekkage bij een spoorwegwagon verholpen. Niemand raakte gewond.


De eerste melding over de lekkage kwam rond 09.25 uur binnen. De hulpdiensten rukten direct massaal uit. Er werd ingezet aan de hand van een zogeheten TIS, een Trein Incident Scenario. Dit zorgde er voor dat er direct ook drie ambulances met spoed ter plekke werden gestuurd. Er was echter niemand gewond geraakt.

De brandweer werd in de alarmering naar de Statenstraat gestuurd, maar al snel werd de locatie bijgesteld naar het terrein naast het spoorwegemplacement bij de spoorwegovergang aan de Westdam. Hoe de verwarring kon ontstaan is nog niet duidelijk, maar het lijkt er op dat deze geen invloed heeft gehad op de snelheid waarmee hulpdiensten konden worden ingezet.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was er sprake van een kleine lekkage van een benzine-achtige stof. De trein stond vlakbij enkele woningen, maar deze hoefden niet te worden ontruimd. Wel was er gedurende de afhandeling van het incident intensief overleg tussen brandweer, politie, geneeskundige hulpverlening, spoorbedrijven en de gemeente. Na een uur was de lekkage gedicht en was de situatie weer onder controle. De hulpdiensten schaalden het incident toen weer af.

Rond 11.40 uur kon de brandweer weer inrukken. Prorail gaat aan de slag om de situatie verder af te handelen. Hoe de lekkage is ontstaan is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Licht (9-12-2011 om 12:58)
@Alexia: dat is de procedure bij zulke calamiteiten dat er ambulances etc paraat staat.
Knip (9-12-2011 om 08:53)
Tuurlijk weten ze wel wat er in zit! De code staat op de wagon als het gevaarlijke stoffen zijn. Op de foto's is de code niet te zien, maar wel dat er personeel van Dow bij is. Die weten echt wel wat er in zit!
@alexia (9-12-2011 om 06:22)
Als er geen ambulance ter plekke was zat je waarschijnlijk daar over te zeiekn. dit heet VOORZORGMAATREGELEN! en dat is alleen maar goed. ik woon zelf in sas en heb het gezien. Veel hulpverleners inderdaad, maarg goed gehandelt!
Alexia (8-12-2011 om 15:18)
We weten niet wat erin zit maar er is geen gevaar.......Hoe weet je dat er geen gevaar is als je niet weet wat er in zit?? en waarom dan al die ambulances, ik zag er op P2000 4 staan
Cookie-instellingen beheren