Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Melding drenkeling blijkt loos alarm

Toegevoegd: 06-02-2012, 00.06 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De hulpdiensten zijn zondagavond uitgerukt nadat werd gemeld dat er bij de Sloebrug in Vlissingen mogelijk iemand in het water lag. Dat bleek niet het geval te zijn.


Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kwam rond 23.10 uur van voorbijgangers de melding binnen dat zij op het ene moment iemand zagen bij de Sloebrug en kort daarop niet meer. Toen de persoon niet meer opdook, werd alarm geslagen.

Aanvankelijk werd alleen een officier van dienst van de brandweer ter plekke gezocht om met behulp van een warmtebeeldcamera te controleren of er inderdaad sprake was van een slachtoffer in de buurt van de brug. Het werd namelijk in twijfel getrokken of er wel echt sprake was van een drenkeling.

Mede vanwege de lage temperaturen werd toch besloten een ambulanceteam, een duikwagen, een tankautospuit en een hoogwerker ter plekke te sturen; de gebruikelijke inzet bij een melding van een drenkeling.

Toen de hulpverleners onderweg waren, kwam de melding binnen dat de persoon waarvan werd vermoed dat deze in het water terecht was gekomen net weer was gesignaleerd. De hulpdiensten gingen voor de zekerheid ter plekke, maar stelden vast dat er inderdaad geen sprake was van een drenkeling. De persoon in kwestie was degene die werd 'vermist' en deze had niet in het water gelegen.

Kort hierna konden de hulpdiensten dan ook weer inrukken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Barry butsers (7-2-2012 om 10:45)
De belastingbetaler natuurlijk! maar k betaal liever wat extra's dan dat ze niet komen en k niet hoef te betalen
Vlissinger (6-2-2012 om 16:38)
Ik ben erg blij dat zo'n melding zeer serieus genomen wordt..alleen vraag ik me dan altijd af wie deze duizenden euro's moet ophoesten...
Cookie-instellingen beheren