Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerkazerne Middelburg geopend

Toegevoegd: 28-03-2012, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is woensdag de nieuwe brandweerkazerne aan de President Rooseveltlaan officieel geopend.

De openingshandeling werd verricht door burgemeester Schouwenaar. Hij deed dat door via de portofoon een verzoek in te dienen bij de alarmcentrale. De burgemeester knipte daarna een lintje door en de tankautospuit 4535 van de post Rooseveltlaan reed vervolgens de kazerne in.


Deze kazerne is één van de zes kazernes van de stadsgewestelijke brandweer. Het wordt het nieuwe onderkomen van de brandweergroep die sinds enkele jaren tijdelijke huisvestingen heeft gehad. Deze brandweerpost is noodzakelijk voor een goede brandweerdekking aan de noordoostzijde en het centrum van de stad.

In 2004 begon deze groep in een leegstaande garage aan de Veerseweg. Ten gevolge van de aanleg van de nieuwe N57 moest deze huisvesting in 2007 worden verlaten. Vervolgens vond de groep tijdelijk onderdak in een loods van een agrarisch bedrijf aan de Noordweg ter hoogte van de president Rooseveltlaan.

Vervolgens is gezocht naar een definitieve locatie voor deze kazerne. Deze werd gevonden aan de President Rooseveltlaan, op nog geen honderd meter van de oude tijdelijke post aan de Noordweg. De eerste paal voor de nieuwe kazerne werd eind september 2011 de grond in geslagen door de Vlissingse burgemeester Roep.

In de brandweerkazerne wordt naast de tankautospuit een haakarmvoertuig met verzorgingsunit voor regionale inzetten gestald. De kazerne heeft naast de stallingruimte voor de voertuigen, een leslokaal, annex kantine en sanitaire voorzieningen voor de 18 brandweerlieden van deze post. Vanuit de post zal door de vrijwilligers zo’n honderd keer per jaar worden uitgerukt voor het bestrijden van incidenten.
 
Zie ook:
- Eerste paal voor nieuwe brandweerkazerne (27-09-2011)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marvin (28-3-2012 om 19:52)
Echt een mooie gebouw geworden zeg! Maar stiekem vind ik onze kazerne ( in Goes ), toch een beetje mooier ... maar dat is ieder zijn mening ! Toch fijn weer zo een nieuwe kazerne erbij
Cookie-instellingen beheren