Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Explosief gevonden bij milieustraat

Toegevoegd: 07-05-2012, 10.03 uur - Update: 07-05-2012, 15.25 uur
De EOD bij de milieustraat in Hulst.
De EOD bij de milieustraat in Hulst.
© Foto: Thijs Geene
Door: Manfred Berrevoets
HULST - De milieustraat in Hulst is vanaf vrijdag tot maandagmiddag gesloten geweest na de vondst van een explosief tussen het afval.

Het explosief werd afgelopen vrijdag door een medewerker in de oudijzercontainer gevonden. Uit voorzorg is toen besloten de milieustraat te sluiten in afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De EOD heeft vandaag de aangetroffen voorwerpen bekeken en vervolgens meegenomen.


Volgens de politie zijn er twee mortiergranaten gevonden. Het gaat om oefenprojectielen van 50 en 80 mm. De EOD heeft de betreffende container grondig onderzocht om te garanderen dat deze verder geen gevaarlijke voorwerpen bevat. De granaten zijn meegenomen door de EOD en worden vernietigd.

De milieustraat is weer opengesteld. Men kan er weer op de reguliere openingstijden terecht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (9-5-2012 om 18:17)
Wat een gedoe, omroep zeeland meld dat er geen spring lading in de granaten zat, dus wat valt er te vernietigen? een beetje ijzer, ijzer is volgens mij niet explosief? maar zal wel meegenomen worden vanwege dat het millitair eigendom is en dus niet vanwege explosie gevaar zoals jullie doen vermoeden
Berrie vd Broeken (7-5-2012 om 14:46)
Duizend bommen en granaten! Dat is niet mis.
Cookie-instellingen beheren