Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosieven gevonden tussen gerooide aardappels

Toegevoegd: 21-03-2023, 08.20 uur
De politie begeleidde de politie bij haar werkzaamheden.
De politie begeleidde de politie bij haar werkzaamheden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandag verschillende oude explosieven onschadelijk gemaakt die waren aangetroffen bij een aardappelverwerkend bedrijf in Kruiningen.


De explosieven, afkomstig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, werden aangetroffen tussen de gerooide aardappels. Volgens de politie komt dit regelmatig voor en worden de explosieven in zo'n geval in een speciale kist gelegd, in afwachting van de komst van een explosievenverkenner van de politie. Vervolgens wordt gekeken of en wanneer de komst van de EOD nodig is.

De tussen de aardappels aangetroffen explosieven werden gisteren op een strandje in de buurt van Krabbendijke gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De politie begeleidde de Explosieven Opruimingsdienst bij haar werkzaamheden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
timsalabim (23-3-2023 om 09:46)
Volgens Hans is dit dus nepnieuws, of een nepbom. Volgende keer gewoon doorgaan met werken aub, niets aan het handje!
Piet Klaassen (21-3-2023 om 12:41)
Omdat de aardappels niet alleen uit Nederland komen. Maar ook uit Belgiƫ en met name het gebied waar ook veel gevochten is in de Eerste WO.
margriet besuijen (21-3-2023 om 12:34)
Nou Hans misschien als je aardappels uit Belgie en Frankrijk verwerkt tot frietjes.
Hans Grimbergen (21-3-2023 om 11:23)
Explosieven uit de EERSTE wereldoorlog lijkt mij sterk. Nederland was in die oorlog neutraal en is daar geen enkele bom gevallen, met uitzondering in zuidLimburg waar het even fout ging. Dus hoe verklaarbaar is die stelling explosieven uit de eerste en tweede wereled oorlog.
Cookie-instellingen beheren