Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

EOD maakt geschutsgranaat onschadelijk

Toegevoegd: 30-10-2023, 21.44 uur
De granaat werd door de EOD onschadelijk gemaakt.
De granaat werd door de EOD onschadelijk gemaakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandag in de gemeente Veere materiaal uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt.


Volgens de wijkagenten van Veere, die de EOD'ers assisteerden bij de inzet, werd tussen Oostkapelle en Serooskerke (S) een geschutsgranaat uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Een eveneens aangetroffen rookpot werd ter vernietiging meegenomen, zo meldt de politie.

De EOD ruimt in Nederland per jaar gemiddeld 2.500 explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De zogeheten Grondgebonden EOD-Compagnie werkt vanuit de Sergeant-majoor Scheickkazerne in Soesterberg. De marinekazerne in Den Helder huisvest de Maritieme EOD-Compagnie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren