Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode na aanvaring Westerschelde

Toegevoegd: 26-05-2012, 20.39 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij een aanvaring op de rede van Vlissingen is vanavond iemand om het leven gekomen. Dat meldt de Kustwacht.


Rond 18.00 uur meldde de Verkeerscentrale Vlissingen aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat op de rede van Vlissingen een aanvaring had plaatsgevonden tussen de Nederlandse sleepboot ‘MTS Vantage’ en het onder de vlag van Antigua & Barbuda varende 116 meter lange vrachtschip ‘Planet V’.

Volgens Omroep Zeeland gebeurde het ongeluk nadat alle apparatuur op het vrachtschip uitviel en daardoor tegen de sleepboot botste. Aan boord van de Planet V brak de ankerketting en hierbij raakte het slachtoffer ernstig gewond.

Door het Kustwachtcentrum is direct de reddingboot van station Breskens van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd die met ambulancepersoneel vanuit Breskens onderweg is gegaan.

Er werd ook een Belgische Seakingreddinghelikopter opgeroepen. Ook een politievaartuig en Rijkswaterstaat zijn ter plaatse gegaan. Nadat het ambulancepersoneel met behulp van de KNRM-reddingboot aan boord van de ‘Planet V’ was gegaan, constateerden zij dat het gewonde bemanningslid was overleden. De komst van de reddingshelikopter werd geannuleerd.

De sleepboot is ondertussen Vlissingen binnengelopen en het vrachtschip wordt door een andere sleepboot eveneens naar Vlissingen gesleept. De politie te water zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren