Vrouw veroordeeld voor ongeluk

Toegevoegd: 19-07-2012, 16.54 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 44-jarige vrouw uit Ovezande moet van de rechtbank in Middelburg een taakstraf van veertig uur taakstraf verrichten voor het verkeersongeval dat zij op 11 november vorig jaar veroorzaakte.

Daarnaast kreeg zij een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. Het vonnis was conform de eis. Op de bewuste namiddag naderde de automobiliste in de Hoofdstraat van Ovezande een zebrapad en zag daar op de stoep een opa met zijn zesjarige kleinzoon staan.

In de veronderstelling dat zij niet geen aanstalten maakten om over te steken reed de vrouw door. Het jongetje stapte echter toch naar voren en werd door de vrouw aangereden, met als gevolg dat het kind een gebroken been opliep.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tholenaar (21-7-2012 om 08:11)
Voor alle duidelijkheid, zie Art. 49, lid 2 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) bestuurders moeten voetgangers.. enz. die op een zeebrapad oversteken of kennelijk op het punt staan dit te doen, voor te laten gaan. Die het er niet mee eens is, rijbewijs inleveren of opnieuw rijles nemen.
Dropje (20-7-2012 om 20:46)
Automobiliste is ten alle tijde fout maar zal dit niet opzettelijk hebben gedaan. Waar ik mezelf overigens wel heel erg over verbaas altijd is de ligging van een zebrapad. Net na een onoverzichtelijke bocht bijvoorbeeld. Voordat je als bestuurder het zebrapad kunt zien rij je er al bijna op.
Marijke (20-7-2012 om 19:37)
Oversteken of niet. Je hebt maar te stoppen bij een zebrapad. Zag laatst iemand stoppen voor een zebrapad en de automobilist erachter wilde er aan voorbijgaan. Hoezo normen en waarden. Het zal je kind maar zijn die op dat moment oversteekt. Optie: nummerbord noteren en dit geval melden bij politie.
Zebra steak (20-7-2012 om 11:36)
Echt een ongeluk dus. persoonlijk haat ik het ook als mensen maar wat bij een zebra op de stoep blijven hangen, dan weet je als automobilist niets tot ze ineens ervoor springen, en dan is het te laat. dus voetgangers EN automobilisten graag beter aan de regels houden dan had je deze situaties niet.
Wouter (20-7-2012 om 10:19)
@Rick: Hoe kan je nou van een kind van 6 verwachten dat hij zo'n verkeers situatie goed kan inschatten??? Binnen de bebouwde kom, een zebrapad en een klein kind = opletten als automobilist en gewoon stoppen. Kan je dit niet? Dan ben je duidelijk ongeschik om een auto te besturen.
Kees (20-7-2012 om 08:31)
@Rick: een ventje van zes jaar. En dat ventje had toch echt voorrang als voetganger. De automobiliste had gewoon moeten stoppen en niet zelf er een interpretatie op los laten en gewoon doorrijden. Beschamend dat diverse mensen de regels niet kennen of gewoon aan hun laars lappen.