Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Matroos komt om bij afmeren schip

Toegevoegd: 09-09-2012, 15.29 uur - Update: 09-09-2012, 21.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt in samenwerking met de politie Zeeland en onderzoek in naar aanleiding van het overlijden van een Filippijnse matroos tijdens het afmeren van een zeeschip in de westelijke sluis van Terneuzen. 


Zondagmiddag omstreeks 12.45 kwam het schip de sluis binnen om door te varen richting Gent. Tijdens het afmeren en het aanleggen van de tros brak de tros. De matroos raakte hierdoor zodanig gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden. Het slachtoffer is een 35-jarige man.
 
Het verhoor van de Nederlandse kapitein en de andere opvarenden zal deel uit maken van het onderzoek. De politie Zeeland verzorgt het forensische deel van het onderzoek. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt eveneens een onderzoek in. 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (10-9-2012 om 01:50)
Wauw, da's niet fijn. Jammer voor de matroos, ook niet goed voor de kapitein. En de reder is hier ook niet blij mee. Maar hopen dat 'n spraakverwarring hier niet de oorzaak is. Zo'n schip afmeren in 'n sluis is best stressen.
Cas (9-9-2012 om 23:21)
Erg dat dit soort dingen gebeuren... sterkte voor de familie.
Jedidja (9-9-2012 om 19:12)
Wat erg voor zijn fam die zo ver weg woont... ik wil mijn medeleven betonen aan hen..
Cookie-instellingen beheren