Weerbericht:
Af en toe zon, plaatselijk ook mist
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 229 km

Politie lost schoten bij oprit A58

Toegevoegd: 16-09-2012, 04.13 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De politie heeft vannacht in Kruiningen waarschuwingsschoten gelost tijdens een controle.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don werd rond 00.30 uur een auto gecontroleerd bij de oprit richting Bergen op Zoom op de A58 bij Kruiningen. In de auto signaleerde de politie een vuurwapen en hierop werd besloten de vier inzittenden van het voertuig aan te houden. Twee van hen gingen er echter vandoor.

De politie loste waarschuwingsschoten, maar kon hen niet meer aanhouden. Ook een zoekactie met onder meer twee politiehonden leverde geen arrestaties op. De andere twee werden wel aangehouden. Zij zijn volgens Don overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg. Het gaat om twee personen van 19 jaar, beiden afkomstig uit Bergen op Zoom.

De technische recherche heeft ter plekke lange tijd onderzoek gedaan. Gedurende het onderzoek was de oprit volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor konden weggebruikers niet meer de snelweg op. De snelweg verlaten was wel mogelijk. Rond 02.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Volgens Don zijn er in de auto een vuurwapen en een wapenstok gevonden. De beide wapens zijn in beslag genomen.

De auto is veilig gesteld door bergingsbedrijf Kuzee. Het voertuig is meegenomen om nader te worden onderzocht door de recherche.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lucky-luck (16-9-2012 om 20:34)
@kwaade burger en Henri, even wachten met uw mening ongebreideld ventileren. Uw onzin staat wat lomp. Byz, bijstandeenheden worden ingezet bij een duidelijke schietwaardige situatie. Schieten na waarsch.schot kent nogal wat regels. Dus google eens of verdiep u en kom dan een terechte kritiek. suc6
Dorpsbewoner (16-9-2012 om 18:45)
@Johan: rare reactie! Als je het niet kan begrijpen wat er staat, reageer dan niet! Goed werk politie, jammer dat 2 ontsnapten. Maar de politie kan en mag er niet op los knallen ivm veiligheid van anderen.
Monique (16-9-2012 om 17:25)
De 2 die ze hebben gewoon laten zitten en niks eraan doen tot ze zeggen wie de anderen zijn. Dan pas eens gaan kijken wat er verder moet gebeuren. Als dader heb je het in Nederland nog altijd beter dan het slachtoffer.
Ingrid (16-9-2012 om 15:17)
@Johan; Oh, is het de schuld van de politiek dat deze blagen wapens hadden? Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag en hadden geen verboden wapens mogen bezitten. Vermoedelijk is met deze vangst veel erger voorkomen. De 2 andere worden nog wel verlinkt door hun "vriendjes" die nu binnen zitten
Tom (16-9-2012 om 15:14)
Goed werk van de politie! Die andere 2 komen nog wel! @ Jan: de politie in NL schiet met scherp en niet met rubber kogels. Alleen wapenbezit al, is voor mij net zo erg als poging doodslag, je hebt immers niet voor niets een vuurwapen bij.
Condor (16-9-2012 om 14:28)
De beste stuurlui staan, ook zoals nu weer, aan wal. Prima actie mannen! Die andere twee voilgen nog wel. En zo niet, dan vinden die twee in Torentijd dat ook iet zo leuk nu.
Cookie-instellingen beheren