Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Automobilist rijdt 193 op A58

Toegevoegd: 22-10-2012, 09.07 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Een Middelburgse automobilist is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij behoorlijk te hard had gereden op de A58.


Agenten van de verkeerspolitie zagen de man rond 22.30 uur rijden over de A58 bij Arnemuiden. De videosurveillanceauto werd bij de Sloedam met hoge snelheid voorbijgereden door een personenauto.

Door de agenten is een trajectmeting gestart. Dit houdt in dat er gedurende een bepaald traject de gemiddelde snelheid van een auto gemeten wordt. Na het beëindigen van de meting bleek dat de betreffende personenauto met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur over de A58 reed.

De auto is door de politieagenten aan de kant gezet en de bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Middelburg, is door hen aangesproken. Zij vertelden de man dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Er ging weliswaar een correctie van 7 kilometer van de gemiddelde snelheid af, maar dan lag de snelheid nog op 193 kilometer per uur. Dat is nog altijd veel te hard, want de maximale snelheid op dat stuk van de A58 bedraagt 130 kilometer per uur.

De bestuurder wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. Hij is door de agenten bij zijn woning in Middelburg afgezet en mag voorlopig niet in zijn auto rijden. Het rijbewijs van de man wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Hij bepaalt of de Middelburger het binnenkort al dan niet weer mag gebruiken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belachelijk (23-10-2012 om 09:07)
Echt belachelijk waarom thuis gebracht? als je naar wegmisbruikers kijkt word er ook niemand thuisgebracht die kunnen ook zelf voor vervoer zorgen
P.A. van Belleghem (22-10-2012 om 22:37)
Tussen Roosendaal en Breda word ik regelmatig ingehaald door politiewagens die veel te hard rijden. Die mogen dat zeker hè, ze zullen wel met spoed ergens naar toe moeten en zijn waarschijnlijk vergeten de sirene en zo aan te zetten . Even later staan ze wel te wachten voor een stoplicht in Breda...
SlowRider (22-10-2012 om 22:18)
@MotoRob. Hij bracht dan misschien niemand in gevaar...maar als hij moet uitwijken voor weet ik wat, of hij krijgt bijv. een klapband met die snelheid dan kunnen wij het daarna weer met z'n allen betalen en deze beste man zal dan kerst 2012 niet halen. Ga jij het even de famillie vertellen ?
AlfaGiulietta (22-10-2012 om 22:12)
Ok, het ging iets te hard, maar probeer nu al die levensgevaarlijke, slome duikelaars (vaak grijze dakduiven) op de provinciale wegen eens te pakken oom agent!! Zie dat eens als een uitdaging! Vandaag ook weer zo'n Prius met 60 km/u over de Oesterdam...
Renata (22-10-2012 om 21:36)
En ook nog door de politie naar huis gebracht, gratis, belachelijk. Ze hadden hem ook bij de eerste afrit kunnen droppen en hem laten lopen of taxi laten bellen.
T4 (22-10-2012 om 21:30)
Laat ze eens bon schrijven in de scheldestraat en omgeving daar worden ook zo hard gereden met van die japanse theehuisjes maar dan zie je ze niet wel op 22.30 op de snelweg.
Cookie-instellingen beheren