Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Kerntransport Borssele gestart

Toegevoegd: 11-12-2012, 15.47 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Vanmiddag is weer een kerntransport gestart vanaf het terrein van Covra in Borssele.


Het transport vindt plaats over het spoor. Vanochtend werden al voorbereidingen getroffen en vanmiddag rond 14.45 uur werd gestart met het transport zelf. Ook dit keer was de politie massaal aanwezig om het kernafval veilig te begeleiden naar de Belgische grens.

Er werden enkele verdachte voertuigen gecontroleerd, maar voor zover bekend verloopt het transport tot nu toe zonder problemen. De trein moest na het vertrek wachten nabij het Mallardviaduct bij Lewedorp.

Het vorige transport vond voor zover bekend plaats op 11 september. Ook toen vertrok de trein op een dinsdag en ook toen startte het transport rond 15.00 uur.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (30-12-2012 om 22:36)
Windmolens = Horizonvervuiling, maar daar blijft het ook bij. Gevolgen van straling? Kernafval schepen wij volgende generaties mee op en levert niet het rendement wat is beweerd. De centrale in B=oud De acties stellen niks voor.. De gevolgen van Kern-E kunnen erger zijn, niemand weet welke..
Riet (24-12-2012 om 21:00)
22 oktober 2011- De ramp van Greenpeace http://weblogs.vpro.nl/argos/?s=greenpeace Luister en dan weet je hoe het echt zit. Je zult versteld staan.......
Tuurke (13-12-2012 om 19:09)
@ maarten, ik dacht dat er geen gevaar zou zijn bij een ontsporing van die "veilige" onverwoestbare containers ? u maakt me ongerust. met oog op recente media berichtgeving over de veiligheid op het spoor. maar u heeft ook gelijk, dat ondergraven van de rails was stupide,een schande en GP onwaardig
Nounou (13-12-2012 om 18:11)
Grappig om te zien hoe het de kernenergielobby lukt om het gevaar van de transporten en de hele kernenergiekwestie an sich te bagatelliseren. Mensen die een hekel aan "links" hebben, scharen zich automatisch achter de voorstanders. Sloom geboren en suf gewiegd.@ Maarten: lees eens een echte krant!
Maarten (13-12-2012 om 14:47)
@Tuurke: Bij een vorig transport had Greenpeace de spoorbielzen ondergraven met risico dat de trein zou ontsporen met alle gevolgen van dien. Gelukkig werd het gevaar opgemerkt voor de trein kwam.. Hoe ver gaan ze volgende keer met hun "protest"? Of zullen we met maar gewoon een aanslag noemen?
Tuurke (13-12-2012 om 02:07)
Natuurlijk ! greenpeace is gevaarlijker dan kernenergie, dat is toch logisch ? en die hele politiemacht en speciaal beschermende "veilige" containers zijn er om het afval te beschermen tegen de greenpeace demonstranten, en niet andersom.
Cookie-instellingen beheren