Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Poolse inbrekers gaan de cel in

Toegevoegd: 13-12-2012, 17.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag twee Polen uit Antwerpen, de een 30 en de ander 26, veroordeeld tot elk een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis van de officier, maar feitelijk weer hoger, omdat de rechtbank minder feiten bewezen achtte.


Het duo pleegde acht inbraken en twee pogingen daartoe. Ze bezochten in drie dagen tijd diverse woningen in Koudekerke, Aagtekerke, Middelburg, Domburg, Oostkapelle en Lewedorp en roofden daar voornamelijk sieraden, laptops en camera's. Een deel van de buit werd door de jongste besteed aan drugs.

Na een inbraak in een woning in Kapelle op 17 augustus konden ze worden aangehouden. Overigens niet zonder slag of stoot, want na een achtervolging op de A58 wisten ze bij Rilland te ontkomen. Al snel kon de 30-jarige worden aangehouden. Kort daarna werd ook de 25-jarige aangehouden. Hij werd door de politiehond gebeten.

Zie ook:
- OM wil Poolse inbrekers cel in (29-11-2012)
- Politiehond bijt vluchtende inbreker (17-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C. van Gelder (13-12-2012 om 18:22)
Even over die Poolse inbrekers. Waarom houden we die gasten hier? Goedkoop werken? En alles roven wat los en vast zit. Wiij moeten voor het verblijf in de gevangenis betalen. Het valt al niet mee om te weten dat je betaald voor een Hollandse crimineel en nu voor hun ook nog. Alsjeblieft zeg.
Lambik (13-12-2012 om 18:18)
Niet in de gaten blijven houden,maar terug sturen naar Polen!!!!! laat ze daar maar inbreken.
Wat? (13-12-2012 om 18:04)
Dat zij naar Nederland komen om te werken ala, maar bij crimineel gedrag gewoon terug over de grens en op zwarte werknemerslijst....er is geen plaats voor deze mensen in nederland! laat dat duidelijk zijn!
Tom (13-12-2012 om 17:27)
Prima, vast zetten die gasten! Als ze vrij komen goed in de gaten blijven houden!
Cookie-instellingen beheren