Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande woningbrand Westkapelle

Toegevoegd: 19-01-2013, 20.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
WESTKAPELLE - In een woonhuis in de Rookstraat in Westkapelle is zaterdag rond 18.40 uur brand uitgebroken. Er was een uitslaande brand via de dakkapel aan de achterzijde van de woning. 


De brandweer heeft voorkomen dat het vuur ook naar de naastgelegen woning oversloeg. Rond 20.00 uur was de brand onder controle en rond 20.30 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.  

De brand woedde op de bovenverdieping van een gerenoveerde woning. De bewoners, die tijdig uit het pand konden komen, krijgen opvang aangeboden door de gemeente. Ze worden ook ondersteund door de stichting Salvage, die zich bekommert om slachtoffers van branden. 

De bovenverdieping van de woning brandde geheel uit. Er is veel rook- en waterschade in de woning. De brandweer was ter plaatse met twee tankautospuiten, een waterwagen en een ladderwagen.

Medewerkers van de gemeente waren ook opgeroepen. Zij strooiden ter plaatse tegen de vorst vanwege het opvriezende bluswater. 


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PJ (20-1-2013 om 01:04)
Heel veel sterkte!
Loeki (20-1-2013 om 00:24)
Het zal hem wel weer in de straatnaam zitten. Sterkte toegewenst aan de betrokkenen.
Marcel (19-1-2013 om 22:15)
Wel een toepasselijke naam zeg....Rookstraat!! Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.
Cookie-instellingen beheren