Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Drukte op reddingbootdag KNRM

Toegevoegd: 27-04-2013, 18.52 uur - Update: 28-04-2013, 22.43 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De jaarlijkse reddingbootdag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is zaterdag weer goed bezocht.


De KNRM is een vrijwilligersorganisatie. Vrijwel alle medewekers voeren hun functie vrijwillig uit. In totaal telt de KNRM 835 redders. De redders van de KNRM zijn 24 uur per dag inzetbaar om hulp te verlenen op het water. Doel is om binnen tien minuten na een alarmering uit te varen.
 
De Zeeuwse stations, in Breskens, Cadzand, Hansweert (foto's 17 t/m 20), Neeltje Jans (foto's 1 t/m 16), Veere en Westkapelle waren zaterdag allemaal geopend voor het publiek. Bezoekers konden onder meer meevaren op een reddingboot. Bij het station Neeltje Jans waren zelfs drie boten beschikbaar om rondvaarten uit te voeren. Twee grote boten voor bestaande donateurs en mensen die een éénmalige bijdrage wilden leveren en één boot speciaal voorbehouden voor nieuwe donateurs.

Bij het station Hansweert werd onder meer een demonstratie gehouden door de duikploeg van brandweer Goes. Ook was er een demonstratie met speurhonden. Ook waren een ambulance en een hulpverleningsvoertuig te bezichtigen. Natuurlijk stond echter ook hier de reddingboot in het middelpunt van de belangstelling.

Volgens de KNRM heeft de reddingbootdag landelijk ruim 25.000 bezoekers mogen ontvangen. Er zijn zeker 700 nieuwe donateurs geworven. Bij het station Neeltje Jans ging het om zeker 600 bezoekers en ruim 50 nieuwe donateurs. In Cadzand gingen 230 mensen mee op de reddingboot.

Het station Breskens kreeg zo'n 600 mensen op bezoek. Een kleine 500 daarvan maakten een tochtje met de reddingboot. Er werden 20 nieuwe donateurs ingeschreven. In Hansweert voeren 410 mensen mee met de Jan van Engelenburg. Er werden 21 nieuwe donateurs geworven. Van de twee andere Zeeuwse stations, Veere en Westkapelle, zijn nog geen cijfers bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren